Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Школи Первомайщини на 100% забезпечені обладнанням та матеріалами для Нової української школи

Школи Первомайщини на 100% забезпечені обладнанням та матеріалами для Нової української школи

Із роботою закладів освіти району ознайомився заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев під час робочої поїздки на Первомайщину.

У рамках реалізації концепції Нової української школи в усіх навчальних закладах району почали роботу оновлені перші класи.

«Первомайський район одним з перших в області на 100% забезпечив школи всім необхідним приладдям для початку функціонування Нової української школи. Зміни очевидні для дітей, вчителів, батьків, абсолютно для всіх», - відзначив Анатолій Бабічев.

Окрім оснащення всім необхідним 1-х класів у навчальних закладах району провели ремонтні роботи та зміцнили матеріально-технічну базу.

Так, у Миронівському НВК переоснастили систему теплопостачання. Необхідні кошти виділили з обласного бюджету за ініціативи голови ХОДА Юлії Світличної. Також у НВК в 2018 році за підтримки німецького фонду ЮНІСЕФ було відкрито дошкільний підрозділ. Анатолій Бабічев нагадав, що це стало можливим завдяки реалізації меморандуму між ХОДА та іноземними партнерами стосовно розвитку дошкільної освіти у регіоні. Також у НВК замінили вікна й дах.

«Декілька років тому до голови ХОДА Юлії Світличної звернулися небайдужі батьки з проханням підтримати навчальний заклад – він був під загрозою закриття. Сьогодні це питання взагалі не підіймається. Заклад з кожним роком стає все краще. Тут багато чого зроблено. Миронівський НВК  - приклад реалізації концепції Нової української школи в селі Первомайського району, - сказав Анатолій Бабічев. – У кабінеті для першого класу є новий дидактичний матеріал, мультимедійне і комп’ютерне обладнання, встановлено нові меблі». 

Обладнали класи всім необхідним класи також у Біляївському та Олексіївському ліцеях. Окрім того, у першому з них відкрили ресурсну кімнату та медіатеку, а в другому – провели капітальний ремонт. 

«Перша леді країни Марина Порошенко та голова ХОДА Юлія Світлична підписали меморандум про співпрацю між ХОДА та Всеукраїнською благодійною організацією «Благодійний фонд Порошенка» щодо розвитку інклюзивної освіти. В області почали створюватися інклюзивні центри, ресурсні кімнати та медіатеки, - нагадав Анатолій Бабічев. – Ми дивимося вперед. Хочу подякувати районам, сільським і селищним головам, головам ОТГ. Ми змогли солідарними зусиллями об’єднати всі джерела фінансування, залучити батьків, громадськість для того, щоб домогтися результату».