Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В обласній лікарні для чорнобильців уже замінили 80% комунікацій

В обласній лікарні для чорнобильців уже замінили 80% комунікацій

11 вересня в Обласному диспансері радіологічного захисту населення відбулося чергове заїдання оперативного штабу з питань реконструкції та капремонту будівлі медичного закладу.

Засідання пройшло під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка, за участю першого заступника голови Харківської обласної ради Віктора Коваленка й заступника голови ХОДА Вадима Данієляна. Актуальні питання будівництва обговорили з керівництвом медзакладу, представниками підрядників, міжнародних організацій (Європейського інвестиційного банку), а також за активної участі членів громадських чорнобильських організацій Харкова й області.

Реконструкція будівлі стартувала цього літа. Кошти на неї з обласного бюджету було виділено з ініціативи глави ХОДА Юлії Світличної. На початку серпня керівник області відвідала об'єкт і ознайомилася з планами намічених робіт.

За інформацією Євгенія Шахненка, сьогодні всі ремонтні роботи в лікарні йдуть за графіком, підрядники отримали необхідне фінансування.

«Сьогодні ми докладно обговорили організаційні моменти й питання, пов'язані з графіком виконання робіт. Разом з представниками громадських організацій ознайомилися з будівельними роботами, які тут виконуються. Так, на сьогоднішній день практично на 80% замінені всі комунікації - система каналізації, водопроводу, теплопостачання. На 50% виконані роботи в цокольному приміщенні, де знаходяться основні вузли енергозабезпечення будівель, також розпочато оздоблювальні роботи в операційному блоці», - розповів заступник голови ХОДА.

За даними головного інженера компанії-підрядника «Строй Стиль» Володимира Циганкова, наразі на об'єкті виконано близько 70% ремонтних робіт. Так, за кошти іноземного інвестора проводиться ремонт 1-го поверху, операційного блоку та реанімації. Усі роботи йдуть за графіком.

«За кошти обласного бюджету також розпочато роботи: проводиться заміна стояків, ремонт санвузлів. Усе в графіку - навіть із випередженням», - сказав Володимир Циганков.

Наступним етапом, за словами головного інженера компанії-підрядника, стане відновлення внутрішньодворового фасаду - посилення простінків, штукатурка, відновлення відливів та монтаж водостічних труб.

Євгеній Шахненко підкреслив, що всі кошти, які виділені ЄІБ і з обласного бюджету, будуть освоєні.

«Також за ініціативи голови облдержадміністрації Юлії Світличної зараз робимо комплексний проект для ремонту всіх будівель і споруд. Вже наступного тижня пройде тендерна процедура та буде визначено переможця, який буде вести проектні роботи. До Нового року ставимо завдання основну частину проектних робіт виконати, щоб з наступного року ми могли спрямовувати сюди кошти й продовжити роботи щодо життєзабезпечення даного центру», - зазначив Євгеній Шахненко.

Голова ГО «Всеукраїнське об'єднання ветеранів Чорнобиля» Володимир Проскурін відзначив допомогу, яку ХОДА надає чорнобильцям у відновленні медустанови.

«Дуже приємно, що голова ХОДА постійно «тримає руку на пульсі», штаби проводяться регулярно й усі моменти щодо будівництва обговорюються з чорнобильцями», - сказав Володимир Проскурін.