Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Стартував фестиваль «Весілля в Малинівці - плюс»

Стартував фестиваль «Весілля в Малинівці - плюс»

На Чугуївщині розпочали роботу локації наймасштабнішого фестивалю весільних обрядів на Слобожанщині.

Усі, хто завітає на Чугуївщину, зможуть ознайомитися з весільними обрядами всіх районів Харківщини, а також з традиціями національних меншин, які проживають на території області.

8 вересня в Малинівці Чугуївського району під патронатом голови ХОДА Юлії Світличної відбудеться фестиваль «Весілля в Малинівці - плюс». Бажання взяти участь у фестивалі вже виявили колективи з різних країн, зокрема, Грузії, Вірменії, Греції, Білорусі. Також вже підтвердили свою участь у заході близько 200 народних майстрів з усієї України.

На території фестивалю діятимуть 16 локацій та 5 сцен. Так, на локації «Весільні ворота» можна буде побачити ретрофотовиставку зі світлинами 19 сторіччя та виставку гігантських весільних вінків. На локації «Дитяче містечко» працюватимуть атракціони, аквагрим, солом’яний лабіринт, малеча зможе взяти участь у конкурсах та іграх. На майданчику «Цирк» можна буде побачити вистави від циркових артистів та погратися з тваринами контактного зоопарку. На «Галявині весільних оберегів» гості матимуть можливість придбати сувенір та поворожити на кохання в чарівника - мольфара. У «Весільному містечку» всі райони області та представники національних меншин представлятимуть свої весільні обряди. Пари зможуть політати на «Крилах для закоханих» - повітряних кулях, що розмістяться неподалік від великої сцени фесту.

Головна «родзинка» фестивалю – можливість укласти шлюб на добу в «Арці закоханих». Крім того, тут відбудеться парад молодят, які справді одружилися у цей день, а також пар, які побралися на фестивалі у різні часи.

На чотирьох малих сценах фестивалю проводитимуться конкурси «Слобожанська Яруня», «Богатир Чугуївщини», виступатимуть народні колективи, шоу весільних оркестрів, проходитиме майстер-клас весільного танцю.

Урочисте відкриття відбудеться о 13:30 на головній сцені. Тоді ж привітають молодят та пари, які одружилися на фестивалі в попередні роки.

О 16:00 заплановано показ театру мод, виступ вокально-інструментального гурту SantaLucia, фінальне дефіле й нагородження переможниць конкурсу на звання «Слобожанська Яруня».

З 18:00 до 23:00 на головній сцені відбудуться виступи театру циганської пісні «Очі чорні» та спеціальних гостей фестивалю – співаків Ольги Цибульської та Олега Вінника.

Завершиться свято фаєр-шоу та дискотекою.

Для охочих потрапити на свято в Малинівці зі ст. м. «Індустріальної» в Харкові та від центрального автовокзалу Чугуєва ходитимуть автобуси з логотипом фестивалю. Початок руху – о 9 ранку. Проїзд буде платним.