Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Анатолій Бабічев привітав студентів Каразінського університету з початком навчального року

Анатолій Бабічев привітав студентів Каразінського університету з початком навчального року

1 вересня заступник голови ХОДА взяв участь в урочистій посвяті у студенти в Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна.

Анатолій Бабічев привітав присутніх від імені керівника області Юлії Світличної та побажав студентам та викладачам натхнення і успіхів у навчанні.

«Сьогодні ви стали студентами Каразінського університету – одного з найстаріших університетів Східної Європи. Він зіграв важливу роль в становленні вітчизняної науки і вищої освіти, стояв біля витоків багатьох пріоритетних напрямків науки. Якщо в перший навчальний день в університетські аудиторії увійшли лише 57 студентів, яких навчали 15 професорів, то тепер ми з гордістю говоримо про понад дві тисячі першокурсників, яких навчатимуть 420 докторів наук, професорів та понад 1200 кандидатів наук, доцентів», - сказав Анатолій Бабичев.

Він зазначив, що ХНУ ім. В. Н. Каразіна – єдиний український виш, який за даними всіх трьох головних міжнародних рейтингів університетів – Academic Ranking of World Universities, QS World University Rankings і Times Higher Education World University Rankings - віднесений до університетів світового класу.

«Каразінський сьогодні – це потужний науковий і освітній центр, де органічно зливаються вікові традиції класичної освіти з передовими інноваційними методиками і технологіями сучасного світу, - підкреслив заступник голови ХОДА. – Тож найщиріші слова подяки за щоденну кропітку працю та високий професіоналізм - науково-педагогічним працівникам університету, які щедро діляться своїми знаннями та мудрістю, виховують справжніх патріотів нашої держави. Освіта – один з головних пріоритетів обласного керівництва та особисто голови ХОДА Юлії Світличної. Вірю, що разом ми і надалі будемо докладати максимум зусиль для розвитку вищої освіти Харківщини».

У цьому році лави студентів ХНУ ім. В. Н. Каразіна поповнив 2261 першокурсник.

Загалом, за даними Анатолія Бабічева, у цьому році студентами харківських вишів стали понад 30 тисяч чоловік.