Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Затверджено обласну програму забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків

Затверджено обласну програму забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків

Відповідне рішення підтримали депутати Харківської облради під час сесії 30 серпня.

Як зазначив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага, Програму забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2021 року розробили відповідно до держпрограми, затвердженої Кабінетом міністрів України. До цього моменту питанням гендерної політики були присвячені окремі пункти Програми соціального захисту населення Харківської області.

«Фінансовий ресурс нової програми на 4 роки - 471 тис. грн», - повідомив Юрій Шпарага.

Цього року на заходи програми спрямують тільки 5 тис. грн - на організацію тренінгів для державних службовців.

«Усі заходи спрямовані на подолання стереотипних уявлень про жінок і чоловіків, зменшення гендерного дисбалансу в сфері державної служби та органах місцевого самоврядування», - пояснюють у Департаменті соціального захисту населення ХОДА.

Фахівці уточнили, що метою програми є забезпечення рівних прав та можливостей для жінок і чоловіків у всіх сферах суспільного життя не тільки за гендерними, а й за іншими ознаками, наприклад, віком, соціально-економічним статусом, расовою приналежністю тощо.

«Ця просвітницька робота вимагає серйозного та професійного ставлення. Наприклад, до реалізації проекту будемо запрошувати учасників громадських організацій, соціологів, науковців та інших фахівців. Упевнений, що до нас приєднається радник голови ХОДА з гендерних питань і антидискримінації Юлія Сєда», - прокоментував Юрій Шпарага.

Фото пленарного засідання ХVII сесії облради VII скликання