Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Зміївському інклюзивно-ресурсному центрі навчатимуться близько 550 дітей

У Зміївському інклюзивно-ресурсному центрі навчатимуться близько 550 дітей

З ходом ремонтних робіт, які проводяться у приміщенні, де розташується центр, ознайомилися в ході робочої поїздки в район заступники голови ХОДА Михайло Черняк та Євгеній Шахненко.

Інклюзивно-ресурсний центр для дітей з особливими освітніми потребами створюють на базі Зміївського ліцею №1. Для центру тут виділено приміщення площею 220 кв. м.

«На даний момент ремонтні роботи у новому приміщенні тривають, але сама установа вже працює - на території центру дитячої творчості. З 20 серпня там працює вчитель-логопед, на якого дуже чекали жителі нашого району», - розказала директор інклюзивно-ресурсного центру Наталя Видріна-Цимбаліст.

За її словами, послугами інклюзивно-ресурсного центру для дітей з особливими освітніми потребами планують охопити понад 550 дітей району.

«Це діти, яким рекомендована інклюзивна форма навчання, а також ті, які за висновками педагогів та психологів закладів загальної середньої освіти мають порушення мовлення та відставання у розвитку, - пояснила керівник установи. - У навчальному центрі з учнями працюватимуть спеціалісти, серед яких - психолог, вчитель-логопед, вчитель-дефектолог та вчитель лікувальної фізичної культури».