Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Під синьо-жовтими кольорами ми боролися і боремося за власну свободу і волю України. Президент

Під синьо-жовтими кольорами ми боролися і боремося за власну свободу і волю України. Президент

Петро Порошенко зазначив, що сто років тому це знамено стало офіційним стягом Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, які об’єдналися в соборну державу.

«З ним захищали барикади на Майдані і ним вкривали загиблих Героїв Небесної Сотні. За цей прапор окупанти вбивали патріотів на Донбасі. Володимира Балуха окупаційна влада в Криму засудила лише за те, що над своїм будинком він підняв український прапор», - сказав Президент.

Він нагадав, що «під небесним і пшеничним кольорами наша армія 2014 року звільнила від окупантів більшу частину окупованого Донбасу».

«Синьо-жовті стяги майорять над звільненими містами і селищами, на бойових машинах, блокпостах, над бліндажами. Вони не лише нагадують про обов’язок захищати рідну землю. Вони стали для наших воїнів оберегами і символами нашої з вами спільної майбутньої перемоги», - сказав Петро Порошенко.

Президент нагадав, що у Національному музеї історії України створена велика експозиція, в якій зберігаються 43 сучасних стяги, що пропахли димом та посічені кулями. «Кожен з них має свою бойову історію. Серед них – прапор, який установили над входом до старого терміналу  Донецького аеропорту. І прапор, що височів над позиціями 93-ї бригади Збройних сил України на шахті «Бутівка-Донецька», - сказав Петро Порошенко.

«Державний прапор – животворний та об'єднуючий початок. Він, незалежно від національності, мови, релігії гуртує нас в одне єдине ціле – українську політичну націю. Він об’єднує українців усього світу», - наголосив Президент.