Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

19 харківських студентів стали стипендіатами Фонду Конрада Аденауера

19 харківських студентів стали стипендіатами Фонду Конрада Аденауера

У нагородженні учнів харківських вишів дипломами про надання стипендій взяло участь керівництво Фонду та голова ХОДА Юлія Світлична.

«Наша програма спрямована на молодих українців, які живуть у 5 східних областях: Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій та Луганській. Усі обрані стипендіати довели, що вони можуть добре вчитися, але також, що є дуже добрим і необхідним для Фонду, вони є активними в суспільному житті. Вони не лише вчаться, але й думають, що вони можуть зробити для країни», - відзначив, вітаючи стипендіатів, голова Фонду Конрада Аденауера Норберт Ламмерт.

Юлія Світлична наголосила, що стипендії Фонду Конрада Аденауера отримали кращі з кращих – студенти, які не тільки вчаться на «відмінно», але й мають активну громадську позицію, знають мови та постійно зайняті саморозвитком.

«Ми підтримуємо такі принципи, тому й працюємо разом, - сказала Юлія Світлична. - Ці стипендії - це визнання та підтримка особистостей, для яких важливий саморозвиток. Ми дякуємо керівництву Фонду за те, що він підтримує Харківську область. Безумовно, оцінюємо це як факт довіри й будемо продовжувати нашу співпрацю, щоб давати нові можливості харків'янам і підтримувати активну молодь».

Отримати стипендії Фонду Конрада Аденауера мали змогу кращі студенти будь-яких спеціальностей з вишів 5-ти східних регіонів України: Харківської, Дніпропетровської, Запорізької та підконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей. До кандидатів висували низку вимог. Зокрема, окрім відмінної успішності в навчанні, враховувалася участь студентів у соціально-політичному житті країни, активна громадська діяльність та інтерес до цінностей Фонду (ідей європейської єдності, спільності трансатлантичних цінностей тощо). Кандидати, які хотіли взяти участь у конкурсі на здобуття стипендій, подавали пакет документів та (в разі їх відповідності вимогам) проходили співбесіду. Саме за її результатами було визначено переможців, що отримуватимуть протягом 12 місяців стипендії Фонду (їх розмір складає 80 євро щомісячно).

Довідка. Фонд Конрада Аденауера підтримує в рамках міжнародного співробітництва політичні, економічні  та соціальні процеси в більш, ніж 120 країнах. Починаючи з 1994 року, Фонд супроводжує процес політичних та економічних перетворень в Україні. З цією метою організація вже реалізувала понад 500 проектів, спрямованих на підтримку демократичного розвитку, побудову громадянського суспільства, ствердження вільних ЗМІ та консолідацію демократичних інститутів. З Харківщиною Фонд активно співпрацює з 2017 року. За цей час у області вже реалізовано низку проектів, у тому числі семінари з підвищення кваліфікації для депутатів місцевих рад та ОТГ і для журналістів – на тему журналістики конфліктів.

22 серпня 2018 року урочисто відкрито Харківську філію Фонду, яка стала першим його регіональним представництвом в Україні. Її робота концентрується в східній Україні: Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій та підконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей.

Більше фото