Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юні бадмінтоністи Харківщини впевнено перемогли на домашньому турнірі

Юні бадмінтоністи Харківщини впевнено перемогли на домашньому турнірі

Про це повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА.

З 17 по 20 серпня в харківській ШВСМ відбувся традиційний всеукраїнський юнацький турнір з бадмінтону «Кубок Визволення», на якому господарі майданчиків завоювали вісім з десяти можливих золотих нагород.

Участь у змаганнях взяли 117 спортсменів двох вікових категорій: 2001 року народження та 2003 року народження і молодше з шести областей України, а також гості з Азербайджану, Грузії та Ізраїлю.

За підсумками турніру на рахунку юних харківських бадмінтоністів було 8 золотих, 6 срібних та 8 бронзових медалей.

У старшій віковій групі переможцем у чоловічій одиночній категорії став Іван Мединський, який обіграв у фіналі харків’янина Гліба Бекетова з рахунком 21:13, 18:21, 21:7.

На рахунку Івана була ще одна золота медаль, яку він завоював у змішаній парній категорії разом з харків’янкою Валерією Рудаковою. У фіналі вони обіграли з рахунком 21:17, 21:18 харків’янина Данила Скринника та представницю Ізраїлю Юваль Пугач.

У жіночій «одиночці» золоту медаль завоювала Анастасія Прозорова, перемігши у фіналі Юваль Пугач з рахунком 21:13, 21:9.

Крім того, Анастасія Прозорова в дуеті з Валерією Рудаковою виграли в жіночій парній категорії. У фіналі харків’янки обіграли ізраїльських бадмінтоністок Анастасію Бантиш та Юваль Пугач з рахунком 21:9, 21:7.

У чоловічій парі перемогу святкували харків’янин Гліб Бекетов та Михайло Махновський, які у фіналі здолали своїх земляків Владислава Ландяка та Данила Скринника 21:16, 21:19.

Ще три золоті медалі були завойовані харків’янами в молодшій віковій групі. Марія Столяренко святкувала перемогу в жіночій одиночній категорії, обігравши у фіналі харків’янку Поліну Бугрову з рахунком 21:16, 21:19.

У жіночій парній категорії Марія Столяренко та Варвара Фролова перемогли у фіналі одеситку Анастасію Прокопович та Поліну Ткач з Миколаєва з рахунком 21:19, 19:21, 21:13.

У змішаній парній категорії золоту медаль здобули Віталій Рева та Поліна Бугрова. У фіналі харківські бадмінтоністи перемогли Поліну Ткач та одесита В'ячеслава Яковлєва з рахунком 21:16, 27:25.

Цей турнір став першим у черзі турнірів з бадмінтону, які в серпні прийматиме Харків. Слідом за «Кубком Визволення» з 21 по 24 серпня дорослі українські бадмінтоністи розіграють медалі «Кубку Незалежності», а з 29 серпня по 2 вересня в Палаці спорту «Локомотив» відбудеться міжнародний турнір RSL Kharkiv International 2018.