Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Житловий фонд області вже готовий до опалювального сезону на 64%, теплове господарство - на 68,5%

Житловий фонд області вже готовий до опалювального сезону на 64%, теплове господарство - на 68,5%

Про це 3 серпня під час брифінгу повідомив директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк.

«Для організації роботи з підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2018-2019 років розпорядженням голови облдержадміністрації створено обласний штаб. Згідно із затвердженим графіком було проведено 9 засідань, де були розглянуті плани з підготовки в 27 районах, 6 містах обласного значення та м. Харкові», - розповів Сергій Магдисюк.

За його інформацією, в житловому фонді рівень підготовки складає 64% (за планом має бути 60%), тобто, підготовлено майже 9400 будинків (всього - 14641 будинок). У тепловому господарстві рівень підготовки складає 68,5%. Запланована реконструкція котелень, заміна теплових мереж та ін.

«Що стосується теплового господарства, в цьому році з обласного бюджету районам області виділяється, як ніколи, велика кількість грошових коштів. Ми будуємо нові котельні, реконструюємо старі, виробляємо заміну теплових мереж. За це спасибі голові області Юлії Світличній, вона чує наші побажання. Ви знаєте, що ЖКГ застаріває з кожним роком, тому велика подяка за те, що фінансування збільшується», - сказав директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА.

Водопровідно-каналізаційне господарство підготовлено до опалювального сезону на 67%. Рівень готовності об'єктів соціальної сфери - понад 70%: підготовлено 580 загальноосвітніх навчальних закладів, 585 - дошкільних. Рівень підготовки об'єктів охорони здоров'я становить 60%.

Говорячи про готовність підприємств паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду, Сергій Магдисюк зазначив, що на ТЕС ПАТ «Центренерго» і ТОВ «ДВ нафтогазовидобувна компанія» є необхідний запас вугілля для початку роботи. На випадок перебоїв з постачанням вугілля або газу заготовлений резервний запас мазуту.

Проблем з підготовки дорожнього комплексу немає: проводиться закупівля посипальних матеріалів, підготовка техніки.

«Також важливим фактором при підготовці до опалювального сезону є розрахунки за енергоносії. Так, за 6 місяців 2018 року рівень розрахунків АК «Харківобленерго» з ДП «Енергоринок» склав 103,4%. Розрахунок за природний газ, за даними НАК «Нафтогаз України», - на рівні 74%. Розрахунки Харківської області - одні з кращих в Україні», - сказав Сергій Магдисюк.