Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична привітала колектив Харківського заводу спецмашин з 75-річчям підприємства

Юлія Світлична привітала колектив Харківського заводу спецмашин з 75-річчям підприємства

25 липня голова ХОДА відвідала одне з найпотужніших підприємств оборонної промисловості регіону.

Керівник області ознайомилася з виробничими потужностями ДП «Харківський завод спеціальних машин», провела нараду з керівництвом заводу та поспілкувалася з його колективом.

«Харківський завод спеціальних машин виготовляє та ремонтує техніку для української армії. Сьогодні підприємство святкує 75-річчя. Головне – те, що нам є, з чим вітати завод. У підприємства є прибуток, за 2 останні роки обсяги виробництва збільшилися на 30%, а середня зарплата зросла на 50%. А найголовніше – на 100% сформований портфель замовлень», - відзначила Юлія Світлична.

Вона наголосила, що розвиток промисловості є важливим питанням для держави в цілому та особливо нагальним – для індустріальних регіонів, таких як Харківщина. Колективу ДП «ХЗСМ» керівник області побажала наснаги, здоров’я, збільшення кількості замовлень та зміцнення соціальних гарантій.

«Саме на питанні забезпечення соціальних гарантій ми зосереджуємо свою увагу. Працюємо з великими підприємствами, щоб підвищувати зарплати та поліпшувати умови праці. Робимо все від нас залежне для того, щоб кожне підприємство Харківщини розширювало свій портфель замовлень», - сказала Юлія Світлична.

Директор заводу Олексій Горобець відзначив, що наразі підприємство, яке він очолює, є лідером в Україні серед заводів, що ремонтують, виготовляють та відновлюють колісну військову техніку.

«Ми випускаємо велику лінійку колісних машин, вантажівок, всюдиходів, які передаємо до військових підрозділів ЗСУ. У тому числі, наша техніка використовується в зоні проведення операції об’єднаних сил», - відзначив Олексій Горобець.

За його словами, на даний момент підприємство завантажено навіть більше, ніж на 100%.

«Працюємо в посиленому режимі, в дві зміни та практично без вихідних. Замовлення Міністерства оборони дуже велике. Кожен день з конвеєра заводу сходить один автомобіль. Це дуже напружена та велика програма», - сказав директор заводу.

Під час святкового заходу на ДП «ХЗСМ» Юлія Світлична вручила кращим робітникам підприємства грамоти ХОДА та подяки голови облдержадміністрації.

Більше фото