Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Наталинському НВК розпочато ремонт класів початкової школи

У Наталинському НВК розпочато ремонт класів початкової школи

З ходом робіт під час робочої поїздки в Красноградський район ознайомилася голова ХОДА Юлія Світлична.

На початок 2017-2018-го навчального року в НВК було проведено капітальний ремонт дошкільного підрозділу із заміною систем опалення, водопостачання та водовідведення, закуплено меблі та обладнання.

«У цьому році ми спрямували кошти на підготовку початкової школи за вимогами Нової української школи - робимо капітальний ремонт приміщень, закупаємо всі меблі, посібники, комп’ютерне обладнання», - розповіла голова Наталинської ОТГ Віолета Боровська.

Перебуваючи у Наталиному, Юлія Світлична також поспілкувалася з мешканцями об’єднаної громади. Учасники зустрічі обговорили проекти, які зараз реалізуються в ОТГ.

Керівник області зауважила, що вирішення багатьох інфраструктурних проблем, які накопичувалися в районі роками, сьогодні стало можливим завдяки ініційованій Президентом Петром Порошенком бюджетній децентралізації.

«Незважаючи на складний фінансовий стан, обумовлений військовою агресією на сході країни, сьогодні ми маємо суттєве укріплення місцевих бюджетів. А це дороги, водопроводи, котельні, вуличне освітлення тощо. Всі сфери мають розвиватися паралельно. Головне - ставитися до збільшення фінансового ресурсу відповідально. Тоді буде результат», - підкреслила голова ХОДА.

Вона зауважила, що в Наталинській територіальній громаді такий результат є. Юлія Світлична передала голові ОТГ державну нагороду - орден княгині Ольги ІІІ ступеня.

За словами Віолети Боровської, бюджет громади внаслідок реформи Президента збільшився у 9 разів і складає наразі 93 млн грн.

«Завдяки децентралізації ми зможемо розвинути інфраструктуру в сільській місцевості до такого стану, якою вона має бути. Неважливо, де живе людина, вона має отримувати послуги всіх рівнів - освітні, медичні, соціальні. В нас тепер є такі можливості», - підкреслила голова ОТГ.

Більше фото