Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Вовчанській ЦРЛ ремонтують поліклініку та хірургічне відділення

У Вовчанській ЦРЛ ремонтують поліклініку та хірургічне відділення

Заміна даху, утеплення фасадів, капітальні внутрішні роботи, заміна всіх комунікацій - такого масштабного ремонту в головному медзакладі району не проводили понад півстоліття.

Особливо потребувало відновлення поліклінічне відділення, частина якого розташована в будівлі 1904 року побудови. Друга частина була добудована в 1960-х роках, але також вже прийшла в непридатний стан, оскільки будівлю ніколи капітально не ремонтували. В поліклініці, яка обслуговує від 600 до 900 пацієнтів на день, навіть не було санвузла - він знаходився у дворі закладу.

«Для нас було дуже важливо провести в поліклініці капітальну реконструкцію, щоб створити дійсно гідні умови як для пацієнтів, так і для лікарів, - каже голова Вовчанської РДА Віталій Мірошник. - Виконати реконструкцію було б неможливо без підтримки голови ХОДА Юлії Світличної, яка особливу увагу приділяє розвитку соціальної інфраструктури області. Завдяки їй, ми отримали з обласного бюджету кошти на зміцнення та утеплення фасаду, а також на масштабні внутрішні роботи. З районного бюджету також були виділені кошти».

За словами керівника району, поліклініка стала яскравим прикладом взаємодії усіх гілок влади і наших міжнародних партнерів: до фінансування робіт вдалося залучити німецьку федеральну компанію GIZ. Німецькі партнери допомогли з ремонтом даху, а також профінансували установку вікон, які максимально відповідають історичному вигляду будівлі, та вхідної групи, яку відновлювали згідно з архівними документами.

На даний момент у поліклініці вже замінено дах і вікна, проводиться зміцнення і гідроізоляція фасаду. Почалися внутрішні роботи: в будівлі облаштували санвузли, встановили нові сходові групи. За словами головного лікаря закладу Костянтина Тищенка, до основних внутрішніх робіт приступлять у цьому місяці.

«Це буде наймасштабніша частина реконструкції. Будуть відремонтовані всі приміщення поліклініки, повністю замінимо комунікації. Обсяг робіт дуже великий. При цьому ми не можемо закрити поліклініку, роботи будуть вестися одночасно з прийомом пацієнтів. Але ми зробимо все, щоб закінчити роботи вже в цьому році», - розповів Костянтин Тищенко.

Крім того, в лікарні ремонтують хірургічне відділення стаціонару.

До робіт також підійшли комплексно - змінюють все, від комунікацій до наповнення палат.

«Ми вже капітально відремонтували одне відділення. В результаті оптимізації частину приміщень здебільшого порожнього гінекологічного відділення ми звільнили для терапевтичного, яке перевантажено. Відділення відремонтували, зробили палати підвищеної комфортності для учасників бойових дій, чорнобильців та інших пільгових категорій. Таким же сучасним і комфортним буде і відремонтована хірургія», - розповідає головний лікар Вовчанської ЦРЛ.

За словами голови РДА, на цьому зупинятися не будуть.

«Ми вирішили реконструювати всі відділення лікарні - поетапно, поверх за поверхом. Завдяки бюджетній децентралізації, ініційованій Президентом, сьогодні в районі є кошти, які дозволяють розвивати медичну інфраструктуру, - пояснює Віталій Мірошник. - Нарешті, ми маємо можливість зробити нашу лікарню сучасною, такою, що відповідає європейським нормам і стандартам».