Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До кінця року в кожному районі області з'являться спортивні майданчики із синтетичним покриттям

До кінця року в кожному районі області з'являться спортивні майданчики із синтетичним покриттям

Також у регіоні вже закінчують створення 10 штучних футбольних полів і планують побудувати ще 27.

Про це розповіли в ході брифінгу 13 червня заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко і начальник Управління у справах молоді та спорту обласної державної адміністрації Віталій Кириленко.

«В минулому році ми почали будувати і в цьому році закінчуємо 10 футбольних полів. Зараз працюємо з центральними органами влади щодо виділення області коштів на будівництво ще 27 полів. Робота в стадії завершення, думаю, ми ці кошти отримаємо в цьому році, і у нас вже є згода 27 органів місцевого самоврядування про готовність співфінансувати роботи з будівництва полів зі штучним покриттям 50 на 50 з державним бюджетом», - повідомив Євгеній Шахненко.

Віталій Кириленко зазначив, що крім створення футбольних полів, у районах області встановлюють і спортивні майданчики.

«Розвиток фізичної культури і спорту в Харківській області є пріоритетним і знаходиться на постійному контролі голови ХОДА Юлії Світличної, - підкреслив начальник Управління. - До кінця року в кожному районі області встановлять футбольні майданчики із синтетичним покриттям. Адреси у нас вже є. Також в кожному районі встановимо майданчики з тренажерним і гімнастичним обладнанням, гроші на ці цілі виділені».

Також у районах продовжують ремонтувати і реконструювати центральні стадіони. Крім стадіону «Авангард» у Змієві, який відкрили після реконструкції 1 червня, зараз у порядок приводять головний стадіон Дергачів, відкрити його планують вже в цьому році. За інформацією Євгенія Шахненка, розробляються проекти реконструкції стадіонів і в інших районних центрах.