Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині в рамках програми НАТО - Україна перепідготовку пройшли 44 військовослужбовці

На Харківщині в рамках програми НАТО - Україна перепідготовку пройшли 44 військовослужбовці

На базі Міжгалузевого інституту післядипломної освіти НТУ «ХПІ» успішно завершився навчальний курс у рамках реалізації спеціальної програми НАТО - Україна.

Навчання передбачало професійну перепідготовку та соціальну адаптацію колишніх військовослужбовців, які звільнені зі служби або планують демобілізуватися найближчим часом.

Тримісячні курси прослухали 44 учасники, що завершили навчання за спеціальностями «сучасні технології інформаційних систем» і «менеджмент та ділове адміністрування». Учасники отримали свідоцтва про підвищення кваліфікації та сертифікати НАТО міжнародного зразку.

У день завершення навчання викладачів та слухачів курсів привітали менеджер програми Україна-НАТО з перепідготовки військовослужбовців Крістофер Штаудт, директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської облдержадміністрації Олексій Максимов та заступник начальника Харківського гарнізону полковник Юрій Калгушкін.

Нагадаємо, на Харківщині курси з перепідготовки військовослужбовців за кошти країн-членів НАТО діють з 2009 року. За цей час близько 1500 колишніх військовослужбовців Збройних сил України в різних харківських закладах вищої освіти стали фахівцями з менеджменту, комп’ютерних технологій чи покращили свої знання з іноземної мови.