Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олександр Скакун провів зустріч із заступником голови КМЄС в Україні

Олександр Скакун провів зустріч із заступником голови КМЄС в Україні

Сторони обговорили розвиток системи безпеки населення в регіоні.

У ході зустрічі заступник голови ХОДА Олександр Скакун висловив подяку керівництву Консультативної місії ЄС в Україні (КМЄС) за плідну спільну роботу протягом декількох років.

За словами Олександра Скакуна, керівник області Юлія Світлична приділяє першочергову увагу питанням безпеки громадян та протидії злочинності в регіоні. Зокрема, за її ініціативи в області ініційовано розроблення та введена в дію програма протидії терористичній діяльності. Також за допомогою КМЄС у регіоні функціонує програма публічної безпеки та протидії злочинності. Крім того, на стадії імплементації знаходиться програма забезпечення безпеки дорожнього руху на 2018-2020 роки.

Олександр Скакун поінформував іноземних колег про суспільно-політичну ситуацію в області.

«Протягом останніх двох років ситуація стабілізувалася, й ми займаємося звичайною роботою з охорони громадського порядку, - сказав Олександр Скакун. - Спільна робота з вашою місією важлива, оскільки наша спільна мета - зростання довіри суспільства до роботи правоохоронної системи. Ваш досвід безцінний для нас, оскільки сьогодні ми стоїмо на порозі закінчення великих реформ у правоохоронному секторі».

Директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов відзначив діяльність співробітників КМЄС у 6 робочих групах за участю територіальних правоохоронних органів та органів виконавчої державної влади.

«За підсумками роботи в 2017 році нам вдалося знизити рівень злочинності на 30% (у першу чергу, щодо тяжких і особливо тяжких злочинів). На наш погляд, це найважливіший показник результативності роботи. Хочу подякувати за злагоджену роботу координатору Регіонального представництва КМЄС у Харкові Вернера Педерсона», - зазначив Олексій Максимов.

Заступник голови КМЄС в Україні Фредерік Весслау також відзначив значущість Харківського регіону в реалізації реформ правоохоронної системи.

«Можу з впевненістю сказати, що успіх України - це одне із завдань для ЄС. КМЄС - це важливий елемент підтримки вашої країни. Ми розуміємо, що модернізація сектора громадянської безпеки сьогодні є найважливішим завданням», - зазначив Фредерік Весслау.

Він також підкреслив, що місія працює на двох рівнях: стратегічному й тактичному. Завдяки цьому за допомогою іноземних партнерів в Україні як розробляються стратегічні документи, так і надається навчання та обладнання для представників правоохоронної системи.

Партнери детально обговорили подальші шляхи співпраці в сфері цивільної безпеки регіону. Як зазначив керівник операційного департаменту КМЄС в Україні Удо Моллер, у цій тематиці Харківська область є пілотною, і тому її успіхи стануть зразком для інших регіонів країни.