Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХНУ ім. Каразіна урочисто відсвяткують 10-ту річницю створення Інституту Конфуція

У ХНУ ім. Каразіна урочисто відсвяткують 10-ту річницю створення Інституту Конфуція

Заходи проходитимуть 30 травня у головному корпусі (зала засідань Вченої Ради, 4 поверх) за ініціативи Головного відділення інститутів Конфуція та Посольства Китайської Народної Республіки в Україні.

Програма заходу:

- 11:00 – засідання круглого столу «Інститут Конфуція – міст між Україною і Китаєм: історія, сьогодення, перспективи»;

- 11:00 – інформаційна фотовиставка про діяльність Інституту Конфуція.

Місце проведення: Головний корпус, актова зала, 2 поверх.

- 14:30 – Концерт художнього колективу Аньхойського університету (КНР).

Довідка. За 10 років своєї роботи Інститут Конфуція став осередком китайської культури не лише в Харкові, а й в усьому північно-східному регіоні України завдяки створенню та функціонуванню 10 філій у 4-х закладах вищої освіти 6-ти середніх навчальних закладах у Харківській, Сумській, Полтавській та Донецькій областях.

За час діяльності Інституту Конфуція кількість його слухачів, разом з філіями, щорічно сягає 1000 осіб, а в останні роки вона перевищує 1500 осіб. На сьогодні в Інституті Конфуція функціонує понад 100 груп та класів з вивчення китайської мови для дорослих, студентів, школярів та дітей дошкільного віку.

Інститут Конфуція з 2011 року отримав право на проведення міжнародних кваліфікаційних іспитів з китайської мови HSK та YCT, які в інституті щорічно складають понад 400 дорослих та дітей. У 2017 році відкрито курси китайської мови для бізнесменів та планується організація для них іспиту BCT. За результатами цих іспитів слухачі Інституту Конфуція отримують право на участь у стипендіальних програмах, фінансованих штаб-квартирою інститутів Конфуція (Китай). Цим правом скористалися понад 300 осіб, які навчалися в понад 50 ЗВО Китайської Народної Республіки.

Навчально-виховний процес в Інституті Конфуція здійснює колектив українських співробітників, а також китайських викладачів, які направлені в Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна переважно Аньхойським університетом (Китай), який є співзасновником Інституту Конфуція.