Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На дорозі Мерефа - Лозова - Павлоград ведеться повний комплекс робіт з поточного ремонту

На дорозі Мерефа - Лозова - Павлоград ведеться повний комплекс робіт з поточного ремонту

Про це повідомив начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Євген Зражевець.

За його інформацією, днями під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету була узгоджена постанова Кабінету міністрів України щодо диверсифікації об’єктів поточного ремонту.

«За особистої ініціативи голови ХОДА Юлії Світличної, за її безпосередньою участю ця постанова була підготовлена в надзвичайно стислі терміни. На сьогодні ми отримали 17 об’єктів поточного ремонту -  замість 4-5. Це надзвичайно інтенсивні артерії, якими щодня проходить до 20 тисяч авто. Переважно це ті дороги, які сьогодні є найбільш зруйнованими. Перш за все, це дорога Мерефа - Лозова - Павлоград, напрямок на Вовчанськ, на Красний Кут і ще ціла низка об’єктів, на яких за всю історію незалежної України жодного разу не було капітального поточного ремонту. Після того, як ми узгодили постанову, вже наступного дня на 7 об’єктах поточного ремонту кипіла робота», - сказав Євген Зражевець.

Серед пріоритетних він назвав напрямок на Лозову, де проводиться повний комплекс робіт з поточного ремонту і зосереджена максимальна кількість працівників.

«Ми плануємо за місяць привести дорогу до ладу. До кінця сезону буде відремонтовано на цій дорозі 16 км вщент зруйнованих ділянок, - сказав Євген Зражевець. - Ми сьогодні з впевненістю дивимося у завтрашній день. По декількох об’єктах проводяться аукціони, по деяких - завершуються проектні роботи. Зокрема, надзвичайно складний проект по дорозі Чугуїв- Мілове (5 км). Найближчим часом буде проведено аукціон, визначено переможця, і у кінці червня ми розпочнемо роботи».

У Службі автомобільних доріг у Харківській області також зазначають, що особлива увага приділяється якості дорожніх робіт. За цим слідкує САД, облавтодор, ДНТЦ «Дор'якість», громадські організації.

«Харківська область знаходиться попереду в організації усіх робіт. Зрозуміло, що ми нарощуємо темпи з урахуванням того, скільки потрібно зробити напрямків і який об’єм», – сказав Євген Зражевець.