Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олександр Скакун провів зустріч з представниками Моніторингової місії ОБСЄ

Олександр Скакун провів зустріч з представниками Моніторингової місії ОБСЄ

Учасники зустрічі, що відбулася 23 травня, обговорили соціально-економічну ситуацію та питання сфери безпеки в Харківській області.

Серед питань, які цікавили заступника керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Харкові Хатуну Моргулію, - ситуація в школі № 3, де розпорошили газовий балончик, а також пожежа на території 65-го арсеналу в Балаклії.

Щодо ситуації в школі №3 Олександр Скакун зазначив, що на даний момент усі школярі виписані з лікарні.

«З усього виходить, що це балончик з перцевим газом, який нешкідливий для життєдіяльності людини. У момент концентрації в повітрі впливає на слизову оболонку, - сказав Олександр Скакун. - Поліція працює за даним фактом. Імовірно, це зробив хтось зі школярів».

Крім того, в ході зустрічі було порушено питання пожежі на території арсеналу в Балаклії, яка сталася в травні цього року.

«На місці буквально за лічені хвилини були всі служби. На місці працювали пожежні військової частини. Прибули рятувальники як з сусідніх районів, так і з Харкова. Також були розставлені пости навколо частини, велася робота щодо недопущення поширення вогню за межі військової частини. Ситуація була відразу ж контрольована, підняли авіацію. Людей не евакуйовували, такої необхідності не було. Хоча всі служби були до цього готові», - розповів заступник голови ХОДА.

Він також зазначив, що всі служби спрацювали ефективно та не допустили ситуації, яка була минулого року.

«Під керівництвом голови ХОДА в Харківській області створена чітка система. Ми розуміємо дислокацію арсеналу, складів, місць зберігання озброєнь і боєприпасів, військової техніки на території регіону. Також проведені відповідні розрахунки. Розроблено алгоритм дій. Тому спільно з органами ДСНС, органами військового управління, місцевими органами державної влади, органами місцевого самоврядування розроблена система оповіщення», - сказав директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов.

За його інформацією, на території об'єктів в постійному режимі проводяться навчання. Також обстежуються всі об'єкти, які становлять потенційну загрозу, постійно контролюється підвищення протидиверсійного, антитерористичного, а також протипожежного захисту об'єктів.

«Ситуація в Балаклії продемонструвала, що вжитими заходами вдалося запобігти більш серйозним наслідкам. Крім того, ми зробили висновки з попередньої ситуації 2017 року, тому реакція була миттєвою», - зазначив Олексій Максимов.

Крім того, Олександр Скакун повідомив, що в області реалізується низка безпекових програм, які передбачають участь правоохоронних органів, органів влади та населення.