Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Коштом ДФРР утеплять дві будівлі Куп'янської центральної міської лікарні

Коштом ДФРР утеплять дві будівлі Куп'янської центральної міської лікарні

За дорученням очільника області Юлії Світличної Куп'янський район з робочим візитом відвідав заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

Він ознайомився зі станом двох корпусів лікарні, де планується ремонт.

«На утеплення фасаду головного корпусу, а також заміну вікон та аналогічні енергоощадні заходи в інфекційному відділенні в 2018 році будуть виділені кошти з Державного фонду регіонального розвитку», - зазначив заступник голови ХОДА.

За словами головного лікаря Куп'янської центральної міської лікарні Аббясса Пякішева, проекти для проведення ремонту двох будинків медустанови готові. Головлікар зазначив, що ремонт проводять і у внутрішніх приміщеннях головного корпусу - ці роботи тривають з 2015 року.

Євгеній Шахненко і глава Куп'янської райдержадміністрації Микола Ситник оглянули відремонтовані кабінети приймального відділення, УЗД, ендоскопії, рензалу для новонароджених, а також кімнату чергового лікаря.

Євгеній Шахненко підкреслив значення готовності проектної документації інших будівель медкомплексу.

«Всі проекти, де є потреба у ремонті, повинні бути готові. Це стосується покрівлі пологового відділення, упорядкування території і так далі. Тільки за наявності проектів можете розраховувати на залучення коштів з обласного бюджету та міжнародних донорів», - сказав Євгеній Шахненко.

Головний лікар закладу розповів про необхідність реконструкції котельні медкомплексу. За його словами, тільки на опалення приміщень установа витрачає понад 5 млн грн на рік.

«Готуйте комплексний проект реконструкції котельні. Фахівці ХОДА нададуть вам перелік інвесторів, готових впровадити енергоощадні технології і перевести котельню на альтернативні види палива. Такі заходи вже проведені в лікарнях Кегичівського, Близнюківського, Первомайського, Балаклійського, Барвінківського районів», - підкреслив заступник голови ХОДА.