Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині пройшло засідання колегії Державної казначейської служби України

На Харківщині пройшло засідання колегії Державної казначейської служби України

У заході взяли участь близько 100 представників казначейства з усіх регіонів країни.

Під час заходу обговорили питання перерахування міжбюджетних трансфертів у 2018 році місцевим бюджетам, застосування нового порядку проведення розрахунків. Також була акцентована увага на одному з найважливіших завдань роботи служби – забезпеченні заходів безпеки в органах казначейства - та підбито підсумки електронного декларування працівниками казначейства за 2017 рік. 

«Центральному апарату сьогодні - 23 роки, а обласні казначейства були утворені в грудні 1995 року. Керівник ГУ Державної казначейської служби України в Харківській області Раїса Єремейчук працює з першого дня його роботи. Команда тут сильна, потужна. На території Харківської області є 39 територіальних органів. Це одна з найбільших областей. Всі питання вирішуємо у правовому полі. Мені дуже приємно було сьогодні чути слова вдячності харківським казначеям за ту роботу, яку вони проводять», - сказала голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз.

У ході колегії вона розповіла про успішну реалізацію проектів із запровадження прозорого порядку бюджетного відшкодування податку на додану вартість. Також мова йшла про проведену роботу щодо переходу розпорядників та одержувачів бюджетних коштів на систему дистанційного обслуговування з використанням програмно-технічного комплексу «Клієнт казначейства – казначейство».

Окрім того, під час заходу акцентували увагу на виконанні дохідної частини державного бюджету за результатами першого кварталу, використанні коштів місцевими бюджетами тощо.

Також було зазначено, що загальний обсяг коштів на рахунках казначейства України у національній валюті (гривня) та в іноземній валюті (гривневий еквівалент) станом на 1 січня 2018 року склав 68,6 млрд грн, що є найбільшим показником за останні роки.

По закінченню колегії провели презентацію областей України – демонстрацію історичних, культурних, етнографічних та інших особливостей кожної області - та благодійний ярмарок, зібрані кошти будуть перераховані Військово-медичному клінічному центру Північного регіону (військова частина А3306) для допомоги на лікування бійців АТО.

Довідка. У Харківській області - 482 місцевих бюджети, до мережі яких віднесені 2485 установ та організацій, у тому числі: державного бюджету – 646, місцевих бюджетів – 1839. 

За 2017 рік на території Харківської області мобілізовано доходів (загального та спеціального фондів) державного бюджету в сумі 52 388,4 млн грн, що в порівнянні з 2017 роком на 5287,2 млн грн більше (або на 10,1%).

Протягом січня-березня 2018 року до державного бюджету надійшло доходів у сумі 10 342 733,5 тис. грн, що на 7 012 565,7 тис. грн менше, ніж за аналогічний період 2017 року.

До місцевих бюджетів Харківської області за 2017 рік надійшло доходів у сумі 33 961,1 млн грн, що складає 100,4% від розпису, що в порівнянні з минулим роком на 27,3% більше. Без врахування міжбюджетних трансфертів доходи становили 15 070,0 млн грн.

Харківській області органами Державної казначейської служби України з бюджету відшкодовано податку на додану вартість у сумі 3 840,0 млн грн, або на 71,6% більше, ніж у минулому періоді.