Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Стадіон «Металіст» повернуто в управління ХОДА

Стадіон «Металіст» повернуто в управління ХОДА

Рішення про передачу в державну власність цілісного майнового комплексу стадіону прийняли в ході засідання Кабміну 11 квітня.

Голова ХОДА Юлія Світлична подякувала всім, хто був залучений до процесу повернення «Металіста» в державну власність.

«Стадіон «Металіст» - це спортивне серце Харкова, спорудження європейського рівня, і невлаштованість ситуації з правом власності на цей об'єкт створювала цілу низку організаційних труднощів. Тепер всі питання вирішені, за що велика подяка Президенту, Прем'єр-міністру, Генеральному прокурору України та, звичайно, харківській громаді, яка завжди займала активну позицію щодо долі стадіону», - сказала керівник області.

«Ми схвалили розпорядження Кабміну щодо передачі до сфери управління Харківської ОДА стадіону футбольного клубу «Металіст», який фактично був поцуплений у держави. Його повернуто у власність держави, а ОДА буде використовувати цей стадіон», -  сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Міністр юстиції Павло Петренко нагадав, що в жовтні минулого року харківський суд прийняв рішення про спецконфіскації майнових прав футбольного клубу «Металіст», який належав олігархові Сергію Курченку.

«Я особисто тоді дав гарантію, що Міністерство юстиції зі свого боку забезпечить оперативну процедуру щодо повернення в державну власність цього об'єкта, який був вкрадений в українського народу», - підкреслив міністр юстиції.