Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Глава держави підписав указ щодо розвитку паралімпійського і дефлімпійського руху в Україні

Глава держави підписав указ щодо розвитку паралімпійського і дефлімпійського руху в Україні

Це відбулось під час зустрічі зі спортсменами української команди - учасниками XII Зимових Паралімпійських ігор 2018 року.

Петро Порошенко підписав указ «Про створення умов для подальшого розвитку паралімпійського і дефлімпійського руху в Україні».

Глава держави зазначив, що за підготовкою і створенням документа стоїть наполеглива робота Уповноваженого з прав людей з інвалідністю Валерія Сушкевича, українського уряду, міністра молоді та спорту та Адміністрації Президента.

Петро Порошенко наголосив, що цим указом засновуються 100 нових стипендій для дітей з інвалідністю за високі досягнення у загальноукраїнських спортивних змаганнях. Він висловив сподівання, що зазначені стипендії стануть мотивацією для майбутньої участі молодих спортсменів у Паралімпійських іграх. «Стипендіатів Президента ми змалечку будемо підтримувати для того, щоб вони мали потужний стимул перемагати на Паралімпійських іграх», - сказав Президент.

«З одного боку - стипендії, з іншого боку - ваш приклад. Ви не тільки в очах всієї української нації - справжні герої. Ви - зразок, надія, символ для кожного з тих маленьких діточок, які мріють колись піднятися на паралімпійський п’єдестал», - підкреслив Глава держави.

Президент наголосив, що в указі встановлені абсолютно чіткі доручення Кабінету міністрів України, місцевим адміністраціям, суб’єктам місцевого самоврядування.

«Це є демонстрація тих пріоритетів, які має українська влада. І першим пріоритетом є ви», - сказав Петро Порошенко.

Крім того, Глава держави підписав указ «Про призначення державних стипендій чемпіонам і призерам Паралімпійських та Дефлімпійських ігор», яким передбачено виплати зазначених стипендій чемпіонам і призерам відповідних ігор минулих років та їх тренерам.

Петро Порошенко також нагадав присутнім, що на початку цього року підписав закон, яким, зокрема, виключено із законодавства України використання терміну «інвалід». «Нарешті, ми прийшли до абсолютно нормальних європейських норм і заміни його терміном «особа з інвалідністю». І відповідні термінологічні зміни вже відбуваються в усіх законодавчих актах», - зауважив Глава держави та підписав закон, яким вносяться відповідні зміни до законів України «Про підтримку олімпійського, паралімпійського руху та спорту вищих досягнень в Україні» та «Про фізичну культуру і спорт».