Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харкові обговорили проведення призову «Весна - 2018»

В Харкові обговорили проведення призову «Весна - 2018»

Відбувся одноденний інструкторсько-методичний збір з командуванням 5-ти облвійськкоматів, які підпорядковані Оперативному командуванню «Схід» Сухопутних військ ЗСУ.

У заході, який відбувся на базі Харківського облвійськкомату, взяли участь директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов і працівники управління охорони здоров’я облдержадміністрації, офіцери регіональних структур Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України.

«Проведення призову – це важливий загальнодержавний захід. Тому раджу військовослужбовцям не соромитися і звертатися по допомогу до місцевої влади, керівників громадських організацій чи ветеранів АТО, - звернувся до присутніх Олексій Максимов. - Адже призовна робота є частиною моноліту військово-патріотичного виховання молоді і від цього залежить мир в Україні. Так, на Харківщині відбір строковиків перебуває на особистому контролі голови облдержадміністрації Юлії Світличної. Вірю, що ми успішно впораємось з поставленими завданнями і захистимо нашу державу».

У ході зустрічі начальник управління персоналу – заступник начальника штабу Оперативного командування «Схід» полковник Олександр Киричок визначив порядок проведення  занять, довів вимоги оборонного відомства в плані відбору солдат-строковиків, зупинився на викликах сьогодення та розповів про необхідність впровадження нововведень в роботі армійців.

«У формі семінару та живого спілкування ми обговоримо важливі завдання, що стоять перед військкоматами у квітні-травні цього року. Також постараємося разом винайти найоптимальніші варіанти долання типових проблем. Всього нам не охопити, але вислухати думки своїх колег, вступити у здорову полеміку буде лише на користь», - зауважив офіцер.

Про принципи своєї роботи з потенційними призовниками розповіли національні гвардійці та воїни-прикордонники.

Другу частину iнстpукторсько- методичного  збору присвятили виробленню алгоритму дій основних посадових осіб військкоматів, які відповідають за відбір чи формування команд призовників.

«Військкомати, на мою думку, повинні займатися підняттям престижу військової служби. Адже, коли офіцери знаходитимуть час на роботу з допризовниками, постійно відвідуватимуть різні заходи в своїх районах, не забуватимуть про демобілізованих учасників АТО, то там завжди будуть «плюси» у відборі контрактників чи строковиків. Закликаю з розумом, виважено підходити до своєї діяльності, відрізняти пріоритетні завдання від другорядних», - підсумував наприкінці заходу полковник Олександр Киричок.