Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відкрився Українсько-марокканський центр

На Харківщині відкрився Українсько-марокканський центр

Заклад працюватиме на базі Харківського національного економічного університету ім. С.Кузнеця.

Відкриваючи урочистий захід, заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев передав гостям свята вітання від голови ХОДА Юлії Світличної. Він також зазначив, що місія Українсько-марокканського центру – організація та підтримка освітнього і наукового співробітництва і інтеграції марокканських студентів в український соціум.

«Це дійсно дуже важлива подія. Дуже приємно, що Харківська область стає центром міжнародних відносин як в економічній, так і в культурній сфері. Майже три тисячі студентів з Марокко сьогодні навчаються  у вищих навчальних закладах регіону. Між нашими і марокканськими університетами є угоди про співробітництво і вони успішно реалізуються. Королівство Марокко є визначним лідером освітнього та наукового життя Західної та Північної Африки. Перші університети на континенті з’явилися саме в цій країні. Тому для нас співпраця надзвичайно важлива. Відкриття центру є ще одним поштовхом для розвитку освітніх і наукових контактів, а також культурних і економічних. Впевнений, що центр буде жити насиченим життям, він стане новим поштовхом для розвитку українсько-марокканських відносин», - сказав Анатолій Бабічев.

Як зазначив ректор ХНЕУ ім. С. Кузнеця Володимир Пономаренко, історія відносин вишу з Марокко налічує понад 30 років. 

«Я сподіваюсь, що робота цього центру дозволить ще краще навчати наших студентів. Тим більше, що тепер у нашому виші по деяких спеціальностях повністю буде вестись викладання французькою мовою. Це буде центр, в якому зможуть спілкуватися не лише студенти з Марокко нашого університету, але й з інших вишів, зможуть знайомитися з культурою обох країн», - сказав Володимир Пономаренко.