Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична передала державну нагороду духівнику Харківського Євромайдану

Юлія Світлична передала державну нагороду духівнику Харківського Євромайдану

Настоятель Храму Іоана Богослова УПЦ Київського патріархату отець Віктор Маринчак отримав орден «За заслуги» ІІ ступеня.

Керівник області зустрілася з Віктором Маринчаком та парафіянами храму Іоана Богослова після урочистого богослужіння на свято Стрітення Господнього. Вона привітала усіх присутніх з одним із головних християнських свят року.

«Ми звикли чекати від Стрітення на світлу перемогу. Що тепла та світла весна переможе зиму», - сказала Юлія Світлична.

Від імені Президента України Петра Порошенка вона передала державну нагороду настоятелю Храму Іоана Богослова, відзначивши його великі заслуги перед Україною.

«Це визнання особистого, дуже нелегкого, але світлого шляху світлої людини. Ми з впевненістю можемо сказати, що отець Віктор – це голос сумління, який нас завжди підтримує. Це людина, яка налаштовує нас на пізнання, запалює в наших серцях надію та віру в краще. Це особливо важливо у важкі часи, - сказала голова ХОДА. - Від Помаранчевої революції та до Революції Гідності – впродовж усього цього часу – голос отця Віктора не давав нам втратити надію. Ви є уособленням патріотизму. Упевнена, що ваша духовна та освітянська справа виховає ще не одне покоління справжніх людей і справжніх патріотів».

Більше фото