Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2018 році будемо будувати. Юлія Світлична

У 2018 році будемо будувати. Юлія Світлична

В інтерв’ю телеканалу «Україна» голова ХОДА розповіла про бюджет області, плани на 2018 рік та перспективи будівництва метрополітену.

14 грудня керівник Харківщини стала гостею програми «Сьогодні». Однією з головних тем обговорення було обрано перспективи розвитку Харківщини. Зокрема, Юлія Світлична відзначила, що бюджет регіону в 2018 році зросте в півтора раза.

«Бюджет Харківської області на 2018 рік було прийнято в грудні. Це дає можливість нам спокійно зайти в 2018-й. Бюджет збільшено в півтора раза. І це фіксує економічну стабільність та результативність бюджетної децентралізації», - підкреслила голова Харківської ОДА.

Вона повідомила, що програмою соціально-економічного розвитку регіону наступного року передбачено будівництво та реконструкцію близько 200 об’єктів.

«Ми будемо будувати в 2018 році. Будемо продовжувати ті проекти, які ми започаткували цього року. Це метрополітен, це будівництво сучасного комплексу перероблення сміття, це реконструкція великої зали філармонії на 800 місць», - відзначила керівник області.

Говорячи про будівництво метро, Юлія Світлична нагадала про угоду, яку цього тижня було підписано з ЄІБ та ЄБРР. За цією угодою на будівництво метрополітену Харків отримає по 120 млн євро від кожної з інституцій. Ще близько 320 млн грн виділить місцевий бюджет.

«Для півторамільйонного міста питання розвитку інфраструктури є дуже важливим, - сказала голова ХОДА. - Будівництво метрополітену розбито на черги, роботи будуть важкими, але ми прикладемо максимум зусиль, щоб десь за 5-річний строк мати результат».

Також Юлія Світлична акцентувала, що особливу увагу в 2018 році буде приділено розвитку сільської медицини. Стартує будівництво сучасних амбулаторій, які обладнають необхідною технікою, також буде забезпечено транспорт та житло для лікарів.