Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Державній службі зайнятості запрацювала «гаряча лінія»

У Державній службі зайнятості запрацювала «гаряча лінія»

Відповіді на всі питання стосовно реєстрації в центрах зайнятості, надання послуг та інші консультації можна отримати за єдиним безкоштовним номером 0-800-50-99-66.

Про це під час офіційного відкриття повідомила заступник голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Юлія Жовтяк.

«До сьогодні в кожній області працювали відповідні місцеві телефони «гарячих ліній». Проте була відсутня єдина централізована інформаційна служба, яка б надавала інформаційно-консультаційні послуги. Відтепер це єдиний простий та безкоштовний номер, за яким усі охочі можуть зателефонувати та поставити будь-які питання», – зазначила Юлія Жовтяк.

За номером 0-800-50-99-66 можна буде дізнатись інформацію про повний перелік послуг служби зайнятості. Також про те, які документи потрібні для отримання тієї чи іншої послуги, контактні телефони центрів зайнятості, адреси та багато іншого.

Водночас, через «гарчу лінію» не можна буде отримати інформацію щодо виплат допомоги по безробіттю та іншу конфіденційну інформацію конкретної особи. Для цього зареєстрованому безробітному необхідно особисто звернутися до центру зайнятості з документами, які підтверджують особу.

На урядовому порталі нагадують, що у січні цього року служба зайнятості запустила в роботу «електронну чергу» для безробітних. За допомогою цього сервісу можна записатись на первинний прийом до будь-якого центру зайнятості, не виходячи з дому.