Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична та Кястутіс Ланчінскас обговорили питання реформування публічної безпеки в регіоні

Юлія Світлична та Кястутіс Ланчінскас обговорили питання реформування публічної безпеки в регіоні

Керівник ХОДА провела зустріч із головою Консультативної місії ЄС в Україні.

Сторони обговорили наступний етап розвитку співпраці - після затвердження обласною радою Стратегічних напрямків публічної безпеки та порядку на території Харківської області на 2018-2019 роки.

«Нам дуже приємно з вами працювати, - підкреслила Юлія Світлична, відкриваючи зустріч. - Ви активно берете участь у житті Харківської області, в частині реформування системи правоохоронних органів. Те, що депутати в ході сесії затвердили Стратегічні напрямки публічної безпеки та порядку, дає можливість впроваджувати європейський досвід на території нашого регіону. Україна обрала шлях на євроінтеграцію, і цей шлях залишається незмінним. Ми цінуємо довіру міжнародних партнерів і готові її виправдовувати».

Голова Консультативної місії ЄС в Україні Кястутіс Ланчінскас зазначив, що документ був розроблений спільно - ХОДА, Регіональним представництвом КМЄС у Харкові та співробітниками правоохоронних органів. Після затвердження документа стратегію почнуть втілювати в життя.

«Я дуже радий бувати в Харківській області, зустрічатися з вами. Ми з самого початку знайшли взаєморозуміння. Робота місії у вашому регіоні полягає в тому, щоб допомогти правоохоронним органам, місцевій владі розвиватися, йти вперед. Україна та Харківська область для нас - головні партнери. Ми хочемо, щоб у вас все виходило», - сказав Кястутіс Ланчінскас.

У заході також взяв участь новий координатор Регіонального представництва КМЄС у Харкові Вернер Педерсен. Він зазначив, що має великий досвід у сфері реформування правоохоронних органів і готовий передати всі необхідні знання харківським поліцейським.

«У Харківській області йде постійний процес реформування сектору громадянської безпеки поліції. Якщо ви скористаєтеся нашим досвідом, зможете уникнути тих помилок, яких припустились у процесі реформ європейські країни», - зазначив Вернер Педерсен.

Більше фото