Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині проходить Всеукраїнський форум молодіжних працівників

На Харківщині проходить Всеукраїнський форум молодіжних працівників

27-29 листопада понад 120 представників громадських та владних організацій з різних регіонів, які працюють у сфері молодіжної політики, обговорюватимуть розвиток молодіжного руху в країні.

Форум проводиться Міністерством молоді та спорту у партнерстві з Програмою розвитку ООН в Україні та за підтримки ХОДА.

Учасників заходу від імені керівника області Юлії Світличної привітав заступник голови - керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев.

Він зауважив, що підтримка ініціативної та талановитої молоді є одним з важливих напрямків роботи обласної адміністрації.

«Харківщина - студентський регіон. Наші студенти мають багато ідей та активну громадянську позицію. І обласна адміністрація робить усе можливе, щоб підтримати їхнє бажання працювати на розвиток нашого регіону та держави. При обласній адміністрації працює Громадська та Студентська ради, Рада молодих вчених, «Школа лідерства голови Харківської обласної державної адміністрації». Ми підтримуємо такі проекти, як «Школа молодого письменника», «Школа публічного адміністрування», Центр національно-патріотичного виховання молоді. Голова ХОДА Юлія Світлична особисто має радників з представників молоді. Адже вони відчувають потреби часу та мають креативні підходи до вирішення задач», - сказав Анатолій Бабічев.

Учасники форуму обговорять реалізацію навчальної програми «Молодіжний працівник», яка працює в Україні з 2014 році за підтримки ПРООН, Міністерства молоді та спорту та Державного інституту сімейної та молодіжної політики.

Впровадження програми «Молодіжний працівник» в Україні – це унікальна можливість підвищити професійний рівень представників державних службовців та громадських об’єднань, які працюють з молоддю, що сприятиме збільшенню кількості молоді, яка бере участь у формуванні молодіжної політики, та посилить на загальнодержавному рівні взаємодію державних та молодіжних громадських інституцій щодо соціального становлення молоді.

Серед питань форуму - стандарти молодіжної політики в Україні, інноваційні методи участі молоді у прийнятті рішень, обговорення дорожньої карти реформування молодіжної сфери тощо.