Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер провів виїзний прийом громадян в Ізюмському районі

Марк Беккер провів виїзний прийом громадян в Ізюмському районі

Місцеві жителі зверталися до першого заступника голови ХОДА переважно за допомогою у вирішенні земельних питань.

Так, у ході прийому громадян до Марка Беккера звернулися учасники АТО з проханням розібратися у ситуації, що виникла під час оформлення земельних ділянок.

«Ми зробили всю документацію, відправили папери до Харкова. Вже п’ять місяців не маємо можливості оформити землю. Нам відповідають, що ця земля не підлягає видачі учасникам АТО. Ми знаємо, що були зміни у законодавстві, й тому виникло якесь непорозуміння», - сказали заявники.

Марк Беккер зазначив, що на сьогодні жодних перепон щодо видачі землі учасникам АТО немає.

«Дійсно, діяла відповідна постанова, яка вносила деякі обмеження. З 1 жовтня відбулися зміни, і для учасників АТО немає обмежень щодо видачі землі. Тим більш, що у  вас уже сформований кадастровий номер. Ви повинні здати відповідний пакет документів, і проблем не має бути жодних. А ми це питання візьмемо на контроль», - звернувся до заявника Марк Беккер.

Усього з проханнями допомогти у вирішенні земельних питань до першого заступника голови ХОДА звернулися майже десять заявників.

Ще одне питання, яке було озвучене в ході прийому, стосувалося надання матеріальної допомоги на лікування дитини. За словами заявниці, її син переніс три операції, й зараз перебуває на лікуванні в онкологічному центрі.

«Коштів у нас не вистачає. І без сторонньої допомоги нам не обійтись», - зазначила заявниця.

Марк Беккер відзначив, що питання надання матеріальної допомоги буде розглянуто відповідною комісією в обов’язковому порядку, і всю можливу допомогу в рамках законодавства та компетенції ХОДА буде надано.

Вирішення питань, озвучених у ході прийому громадян, Марк Беккер взяв під особистий контроль.