Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайла Черняка просили сприяти питанням оформлення субсидій

Михайла Черняка просили сприяти питанням оформлення субсидій

22 листопада заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

На прийом до Михайла Черняка прийшло 15 жителів області. З питаннями про призначення субсидії звернулися жителі Дергачівського та Харківського районів. Чоловік, який проживає в селищі Солоницівка, розповів про складнощі, які у нього виникли в процесі оформлення субсидії, а жителька селища Високий поскаржилася, що субсидію не призначили через відсутність ідентифікаційного номера в заявці. Вона також просила допомогти в проходженні лікування.

Михайло Черняк дав завдання представнику Департаменту соціального захисту населення детально вивчити звернення і розібратися в шляхах вирішення проблемних питань. Мешканці Харківського району запропонували пройти медичне обстеження в обласному медичному закладі.

З проханнями допомогти в лікуванні зверталися також жителі Харкова, Харківського, Балаклійського, Дергачівського районів. Михайло Черняк запевнив, що всі звернення з проханням про матеріальну допомогу розгляне профільна комісія. Тим, хто потребує лікування або обстеження, допомогу нададуть в обласних закладах охорони здоров'я.

Ще один блок звернень стосувався прохань про надання санаторно-курортних путівок для лікування хронічних хвороб. Пенсіонерка з Харкова поскаржилася на те, що призначене лікування в санаторії не відповідало профілю її захворювання. Житель Харкова з інвалідністю, крім путівки, просив сприяти пошуку роботи для нього. За словами чоловіка, зараз він перебивається неофіційними заробітками.

Допомогти в працевлаштуванні просив і медик, учасник АТО з Харкова. За словами чоловіка, після отриманих поранень і контузії він не може продовжувати працювати лікарем-анестезіологом. Також воїн АТО просив розібратися в проблемі, яка стосується призначення йому пенсії відповідно до Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною».

«Ми обов'язково вирішимо ваше питання, - пообіцяв учаснику АТО Михайло Черняк. - Також ми розглянемо вашу кандидатуру для роботи в установах охорони здоров'я області».

За необхідності, заявники отримали консультації керівників профільних підрозділів ХОДА та представника Пенсійного фонду. Порушені в ході прийому питання Михайло Черняк взяв під особистий контроль.