Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична в складі делегації Конгресу регіональних влад РЄ бере участь у заходах в Києві

Юлія Світлична в складі делегації Конгресу регіональних влад РЄ бере участь у заходах в Києві

21 та 22 листопада в нашій країні перебуває керівництво однієї з трьох найвпливовіших інституцій Ради Європи.

«Під час візиту делегації до Києва заплановано зустрічі з керівництвом Кабінету міністрів та Верховної Ради України, з Уповноваженим Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим, а також з київською міською владою», - розповіла Віце-президент Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, голова ХОДА Юлія Світлична.

Вона також повідомила, що 22 листопада за участю керівництва Конгресу та особисто його президента Гудрун Мослер-Торнстром відбудеться засідання круглого столу «Зміцнення місцевої та регіональної демократії в Україні». У заході візьме участь національна делегація України в Конгресі, керівництво Асоціації міст України, асоціацій обласних та районних рад і сільських та селищних рад України. Також до участі запрошено представників асоціацій об’єднаних громад.

«У рамках круглого столу плануємо обговорити низку важливих питань, а крім того - надамо можливість керівництву одного з найвпливовіших європейських представницьких органів ознайомитися зі справжнім станом справ в Україні», - сказала Юлія Світлична.

Вона відзначила, що поїздки в Україну представників європейських регіонів суттєво змінюють на краще уявлення про нашу країну в Європі, свідченням чого стало проведення в Харкові засідання Моніторингового комітету Конгресу 27 червня 2017 року.

Нагадаємо, Юлію Світличну в жовтні 2016 року було обрано Віце-президентом Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, вона входить до складу Бюро Конгресу та є членом Моніторингового комітету.