Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відбулись інструкторсько-методичні заняття з резервістами

На Харківщині відбулись інструкторсько-методичні заняття з резервістами

У ході заходу військові комісари та голови РДА узгодили ключові питання організації мобілізаційної роботи.

У Харкові на базі збірного пункту Харківського обласного військового комісаріату відбулося показове інструкторсько-методичне заняття з розгортання пункту прийому особового складу та попереднього пункту збору техніки загону оборони. 

Основною метою заходу стало визначення єдиних підходів посадових осіб держадміністрацій та військових комісаріатів щодо порядку призначення, складу та організації роботи елементів бази мобілізаційного розгортання в ході оповіщення, прийому та постачання мобілізаційних ресурсів до військових організаційних структур Збройних сил України та інших військових формувань.

Також було проведено комплексні заняття з індивідуальної підготовки та бойового злагодження особового складу загонів тероборони.

У ході занять було відпрацьовано низку питань з тактико-спеціальної підготовки. Під керівництвом кваліфікованих інструкторів резервісти отримали навички володіння стрілецькою зброєю, заходи щодо приведення її до бойового стану в нештатних ситуаціях. Учасники отримали теоретичні знання з тактичної медицини, відпрацювали методику надання першої медичної допомоги при вогнепальних пораненнях та елементи евакування пораненого з поля бою. Крім того, військовозобов’язані вивчили широке коло питань з інженерної підготовки, виявлення та подолання інженерних і мінно-вибухових загороджень, індивідуального захисту від хімічного ураження.

«Завдяки цьому заходу нам вдалося узгодити ключові питання щодо організації мобілізаційної роботи як у військових комісаріатах, так і в органах місцевої влади. Крім того, в умовах, наближених до бойових, майже сотня резервістів загонів з територіальної оборони успішно виконали програму занять та отримали необхідні знання та навички», - зауважив військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін.