Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині до армії призвано із запасу понад 40 осіб - випускників кафедр військової підготовки

На Харківщині до армії призвано із запасу понад 40 осіб - випускників кафедр військової підготовки

Про це повідомляють у Регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України.

У Харківському обласному військовому комісаріаті успішно завершилася робота щодо відбору та призову на військову службу понад 40 осіб, які є випускниками кафедр військової підготовки різних вишів.

«Навесні цього року військкоматами, розташованими на Харківщині, призвано із запасу 70 офіцерів – випускників «воєнок». Таким чином, разом з цією командою ми відправили до Збройних сил України понад 110 військовослужбовців, що є одним з найбільших планів-завдань на 2017 рік, поставлених перед регіональними військкоматами нашої держави, - розповідає військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін . - В армії призовники з офіцерськими погонами служитимуть 18 місяців, але за власним бажанням зможуть підписати армійський контракт і продовжити службу далі. Їхнє грошове забезпечення у середньому складе приблизно 10 тисяч гривень».

За словами офіцера, усіх новобранців направлено до вищих військово-навчальних закладів для проходження тримісячних курсів перепідготовки, а лише потім їх розподілять по військових частинах чи установах.

Юрій Калгушкін наголошує, що згідно з усіма нормативними актами військовослужбовців цієї категорії, так само, як й солдатів-строковиків, не направлятимуть до району проведення АТО.

«До речі, основна частина хлопців та дівчат, призваних восени із запасу, проходитимуть спеціальну підготовку у Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба та Військовому інституті танкових військ НТУ «ХПІ», де вони свого часу й вчилися на військових кафедрах», - додав полковник.