Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Школа в Пісочині два місяці по тому: нові технології та умови для особливих дітей

Школа в Пісочині два місяці по тому: нові технології та умови для особливих дітей

Рівно два місяці тому відкрилася школа в мікрорайоні «Мобіль» - найсучасніша в Харківській області.

Кожен клас школи оснащений обладнанням відповідно до рекомендацій Міністерства освіти і науки України. Тут є мультимедійне обладнання та наочні посібники для уроків з усіх предметів. Зокрема, на уроках фізики та біології використовують сучасні комплекти для лабораторних робіт.

«Підготовка кожного вчителя до уроку дуже серйозна. Вона потребує певного часу, навичок і знань. Учитель повинен уміти працювати з мультимедійною технікою та вміло «вплести» цей елемент навчання в кожен урок. Щоб це було інформативно, корисно та принесло результат. Весь матеріал викладається наочно, дитина може помацати, подивитися та сама зробити», - говорить директор Пісочинської школи «Мобіль» Галина Волобуєва.

З грудня починається перший етап навчання вчителів на курсах у Києві, де вони освоять роботу з комп'ютерними цифровими лабораторіями для кабінетів хімії, фізики, біології.

У школі створено інклюзивний клас, в якому вчаться 28 дітей, два з них - з обмеженими можливостями. Крім викладача, за цим класом закріплений асистент вчителя, який допомагає особливим дітям. У школі створено всі умови, щоб учні з обмеженими можливостями могли безперешкодно пересуватися.

«Усе продумано до дрібниць. У школі є пандус, ліфт, низькі поріжки. Моя дочка їх спокійно переїжджає на своєму інвалідному візку та може дістатися бібліотеки, актової зали та інших класів, - розповідає мама першокласниці школи «Мобіль» Світлана Гладкова. - Я дуже задоволена! Хотілося б сказати слова подяки керівнику області Юлії Світличній за можливість, надану дітям з особливими потребами, відчувати себе нарівні з усіма дітками».

Особливим попитом у школярів користується сучасна бібліотека. У просторому, затишному, мальовничому приміщенні діти можуть пограти в шахи, скористатися послугами інформаційного центру, почитати книгу, сидячи на зручних диванах, або просто поспілкуватися з однокласниками. За словами директора, одним із важливих завдань для школи є поповнення фонду художньої літератури бібліотеки.

«Усе одним махом не зробиш. Цей фонд повинен накопичуватися роками. Якщо підручниками ми забезпечені повністю, то для того, щоб поповнити полиці книгами художньої літератури, буде організовано акцію «Подаруй бібліотеці книгу». Я думаю, що жителі мікрорайону візьмуть у ній участь», - сказала Галина Волобуєва.

Заступник голови Харківської РДА Оксана Малишева відзначила, що в школі є дві спортивні та сучасна актова зали, є спеціально обладнаний клас музики, лінгафонні кабінети, школу цілодобово охороняють.

Нагадаємо, в ході шостого засідання Ради регіонального розвитку Віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко навів школу в Пісочині як приклад зразкового сучасного навчального закладу.

«За своєю якістю та ментальністю вона набагато попереду, - сказав Геннадій Зубко. - Не за рахунок інфраструктури, дизайну чи підготовки вчителів. У цій школі учні йдуть не до 34-ї аудиторії, а йдуть вивчати англійську мову до класу «Лондон». Учні йдуть вивчати українську мову та літературу до класу Тараса Григоровича Шевченка. Це саме та ментальність, що повинна підготувати дітей, які будуть розвивати економіку нашої країни».

Школу «Мобіль» відкрито 1 вересня 2017 року. На святі Першого дзвоника в цьому навчальному закладі був присутній Президент України Петро Порошенко. Навчальний заклад побудували всього за два роки за активної підтримки голови ХОДА Юлії Світличної. «Мобіль» стала першою школою, яку було зведено «з нуля» в області за останні 12 років.