Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для ОТГ регіону провели семінар щодо формування бюджетів

Для ОТГ регіону провели семінар щодо формування бюджетів

Захід організували спільно Мінрегіон, ХОДА та Харківський центр розвитку місцевого самоврядування.

Слухачами семінару стали бухгалтери та керівники фінансових підрозділів об’єднаних громад, що вже перейшли на прямі взаємовідносини з держбюджетом, а також громад, в яких перші вибори відбудуться 29 жовтня. Також інтерес до заходу виявили представники фінансових відділів РДА у тих районах, де, згідно з перспективним планом формування територій громад області, мають бути створені ОТГ.

У вступному слові директор ЦРМС Діана Баринова підкреслила, що питання бюджету є ключовими при формуванні спроможних об’єднаних громад.

«Наше завдання - швидко реагувати на зміни, які диктує нам час, та використовувати всі нові можливості, що при цьому виникають. Сьогодні на Харківщині створено 12 об’єднаних територіальних громад. У 7 з них 29 жовтня цього року відбудуться перші вибори. Отже, буде зовсім мало часу для якісного формування бюджету об’єднаної громади на 2018 рік. Тому час приділити цьому увагу саме зараз», - звернулась до учасників семінару Діана Баринова.

Протягом цілого дня фахівці фінансових підрозділів різних рівнів спілкувалися зі своїми колегами - експертами національного рівня та мали змогу поставити будь-які питання, що їх турбують. Серед експертів семінару: Яніна Казюк - координатор з фінансової децентралізації Центрального офісу реформ при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Світлана Демиденко – експерт фінансового моніторингу Центрального офісу реформ. Також у заході взяла участь перший заступник директора Департаменту фінансів ХОДА Наталя Дусь.