Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ви - приклад для наших спортсменів та військових. Голова ХОДА – чемпіону «Ігор нескорених»

Ви - приклад для наших спортсменів та військових. Голова ХОДА – чемпіону «Ігор нескорених»

Юлія Світлична зустрілася з воїном АТО, харків’янином Олегом Зимніковим, який здобув для збірної України перше «золото» на «Іграх нескорених».

Вітаючи спортсмена з вагомим досягненням, Юлія Світлична зазначила, що цього року Україна бере участь в «Іграх» вперше.

«Надзвичайно приємно, що перше «золото» для нашої команди здобув саме харків’янин. Це перемога - не лише ваша особиста, а й усієї Харківщини. За вами - всі воїни АТО, всі, хто сьогодні служить на благо держави, всі, хто любить Харківську область і Україну», - сказала керівник області.

Юлія Світлична також відзначила, що на Третіх міжнародних спортивних змаганнях «Ігри нескорених» у Торонто українська збірна гідно представила країну та подякувала Олегу Зимнікову за його внесок у цей успіх.

«Харківщина сьогодні показує гарний приклад іншим регіонам. Дуже приємно, коли кожен харків’янин у цю загальну скарбничку перемог додає ще одну  - особисту, - сказала Юлія Світлична. -  Я надзвичайно поважаю військових, їх бойовий дух. Завдяки цим особистостям ми маємо змогу в скрутні часи, знаходячись не так далеко від зони АТО, вільно пересуватися вулицями, мати мирне небо над головою, планувати своє майбутнє.  Ви - приклад для наших спортсменів та військових. Ми вдячні вам за те, що ви гідно представили наш регіон і країну. Ця перемога була бажаною для нас. Бажаю вам нових досягнень і успіхів».

Олег Зимніков, у свою чергу, зазначив,  що жодного разу не брав участь у змаганнях такого рівня. На «Іграх нескорених» він виборов перемогу в бігу на дистанції 1500 метрів.

«Звичайно, змагання дуже важливі для таких військовослужбовців, як я. Тому що більшість з нас, повернувшись із зони АТО, сидять по домівках, не виходячи, і не знають, що їм робити. Ці змагання закликають до протилежного: «Хлопці, не треба такого робити, треба виходити, займатися чимось корисним!», - поділився чемпіон. – Ми, воїни АТО, маємо різні травми, але ми не здалися, ми продовжуємо жити й можемо гідно себе показати».

Довідка. 29-річний Олег Зимніков служив у 92-й ОМБР. У 2014 році отримав контузію в боях під Іловайськом та довго лікувався. Зараз Олег - курсант 3-го курсу Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ». Спортом Олег займається з дитинства, бігати не припиняв навіть на передовій. Готуючись до «Ігор нескорених», учасник АТО щодня пробігав до 20 км.

Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з українською збірною вручив спортсменам державні нагороди України. Олег Зимніков отримав орден «За заслуги» III ступеня.

«Ігри нескорених» (Invictus Games) - міжнародні змагання для військовослужбовців та ветеранів з інвалідністю.