Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський університет харчування та торгівлі відсвяткував 50-річний ювілей

Харківський університет харчування та торгівлі відсвяткував 50-річний ювілей

Одним з почесних гостей свята стала голова ХОДА Юлія Світлична, яка в 2006 році з відзнакою закінчила цей виш.

Керівник області привітала рідний університет з днем народження, побажавши вишу використовувати нові можливості та пишатися досягненнями своїх випускників.

«50 років - досить значний вік, коли можна замислитися про те, чого вдалося досягти. А Харківський державний університет харчування та торгівлі досяг багато чого. Університет змінював свій статус, розвивав нову матеріально-технічну базу, викладачі ставали професорами, змінювалися студенти, напрацьовувалися нові міжнародні економічні зв'язки. За цей проміжок часу понад 50 тисяч студентів пройшли через руки та серця викладачів вишу. Сьогодні вони - підготовлені й успішні професіонали, які знайшли своє місце в житті», - сказала Юлія Світлична.

Вона зазначила, що зараз перед університетом харчування та торгівлі, як і перед іншими вишами Харкова, відкриваються нові можливості: і ті, які дало об'єднання навчальних закладів у Харківський університетський консорціум, і ті, які відкриває зближення України та ЄС.

«Безвізовий режим дозволяє нашим студентам розширити кругозір, користуватися новою науковою базою, брати участь у міжнародних проектах і реалізовувати всі отримані знання тут, на рідній землі - в Харкові, в Україні», - підкреслила голова облдержадміністрації.

Ректор ХДУХТ Олександр Черевко нагадав основні віхи історії університету та акцентував увагу на досягненнях навчального закладу.

«З роками ми почали готувати фахівців для харчових і переробних виробництв, ресторанної справи, туристичних комплексів і готельного господарства, банків, аудиторських, фінансових служб, проведення експертизи товарів і послуг, у тому числі в митній справі, проектування, монтажу та обслуговування обладнання підприємств торгівлі, харчової промисловості та ресторанного бізнесу. Університет виправдав надії, які покладали на нього за часів створення, та зробив гідний внесок у прискорення економічного розвитку як регіону, так і країни в цілому», - сказав Олександр Черевко.

Під час святкового заходу Юлія Світлична вручила викладачам і керівництву вишу почесні грамоти ХОДА та подяки голови облдержадміністрації.