Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер вручив кращим аграріям регіону нагороди Agroport Awards Kharkiv 2017

Марк Беккер вручив кращим аграріям регіону нагороди Agroport Awards Kharkiv 2017

Така церемонія нагородження вперше відбулась у рамках Міжнародної агропромислової виставки та форуму з підтримки фермерства «Агропорт. Схід. Харків - 2017».

Вітаючи учасників церемонії нагородження, перший заступник голови ХОДА відзначив високий потенціал, який має Україна загалом та Харківська область, зокрема, в галузі АПК.

«Сьогодні Україна є активним учасником ринку Європейського Союзу. Безумовно, це пов'язано з підписанням Президентом Петром Порошенком Угоди про асоціацію з ЄС. Ми розуміємо, що тільки за ці три роки експортне постачання, в тому числі Харківської області, зросло суттєво. Тільки за 2017 рік експортне постачання склало 304 млн грн, і це 48% від усього доходу, який отримали наші аграрії», - навів дані Марк Беккер.

Він підкреслив, що Харківщина має великий науковий та людський потенціал і стає хабом аграрного виробництва, що може з'єднати всі можливості сходу України. Перший заступник голови ХОДА також відзначив зростання інвестицій у сферу АПК регіону.

«Лише за цей рік інвестиції в аграрний сектор Харківської області склали близько 2 млрд доларів. Це дозволило збільшити обсяг виробництва валового продукту сільського господарства більш ніж на 1,4 %. А в рослинництві - на 4%», - повідомив Марк Беккер.

Він побажав усім харківським аграріям та всім учасникам «Агропорту» успіхів і підписання вигідних контрактів.

Нагороди підприємствам сфери АПК області вручали в наступних номінаціях: «Кращий платник податків»; «Кращий роботодавець», «Найбільша частка у виробництві (78% за I півріччя 2017 року)», «Досягнення в інноваціях», «Соціально відповідальний бізнес», «Постійний технологічний розвиток», «Лідер галузі». Також представники галузі отримали дипломи за високий професіоналізм та плідну співпрацю з підприємствами області, за активну участь у розвитку агропромислового комплексу регіону, «Якісний продукт» тощо.

Нагадаємо, Міжнародна агропромислова виставка та форум з підтримки фермерства «Агропорт. Схід. Харків - 2017» відкрилися в Харкові 5 жовтня й триватимуть три дні. Головною локацією заходу традиційно є аеропорт «Харків». 5 жовтня відбувся бізнес-форум з огляду зовнішніх і внутрішніх ринків продовольства України та церемонія нагородження відкритою премією Agroport Awards. У другий день форуму відбудеться науково-практична конференція з адаптації сільського господарства до зміни клімату. У третій на демонстраційних полях Харківського національного аграрного університету імені В.В. Докучаєва пройде День поля. Також 7 жовтня на території аеропорту представлять вітчизняні та іноземні зразки сільськогосподарської техніки. З повною програмою заходів «Агропорт. Схід. Харків - 2017» можна ознайомитися тут.

З 2015 року «Агропорт»  проходить за підтримки Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) і входить до календаря ООН. З 2016 року «Агропорт» об'єднав фермерів усієї України та проводиться у форматі «Захід - Схід».