Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міністр юстиції взяв участь у засіданні обласного штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників

Міністр юстиції взяв участь у засіданні обласного штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників

Захід пройшов у ХОДА 3 жовтня під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Марка Беккера.

Під час засідання члени оперативного штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників і землекористувачів підбили підсумки роботи та проаналізували виїзди мобільних груп у райони Харківської області.

Відкриваючи захід, перший заступник голови ХОДА нагадав, що штаб був створений розпорядженням керівника області Юлії Світличної.

«Уже було проведено 6 засідань. Крім того, з моменту початку роботи оперативного штабу було здійснено 52 виїзди мобільних груп до сіл та селищ Харківської області, де було розглянуто понад 400 звернень громадян. Також на «гарячу лінію» штабу надійшло вже 28 телефонних дзвінків, надійшли звернення стосовно порушень у земельній сфері, наразі правоохоронними органами проводиться розслідування», - сказав Марк Беккер.

Міністр юстиції України Павло Петренко зазначив, що такі оперативні штаби працюють по всій країні з 15 серпня. За його інформацією, результатом діяльності штабів стало значне зниження кількості незаконних захоплень врожаю та земельних ділянок.

«У тих регіонах, де такі явища мали масовий характер (Харківщина не входила до цього переліку), ситуація значно покращилася, - зазначив Павло Петренко. – Уряд спрацював на випередження. Є проблеми, які тривають роками. Але ми на них даємо гарну відповідь: і через кримінальні впровадження, які порушують правоохоронні органи, і через зміни, які буде внесено  до рішень уряду і законодавства. Для того, щоб навіть підґрунтя ліквідувати для можливих маніпуляцій і незаконного заволодіння земельними ділянками».

Павло Петренко подякував за ефективну та злагоджену роботу Харківській облдержадміністрації, силовикам та органам юстиції регіону.

«Те, що у вас немає кричущих фактів рейдерства, гарячих конфліктів у цей період часу, говорить про високий рівень ефективної роботи місцевої влади. Я думаю, це буде відмічено під час загального звітування керівників облдержадміністрацій перед урядом про роботу штабів на період збирання врожаю. Харківщина показує дійсно хороші результати. Я вам щиро вдячний, і добре, що в нас зараз немає необхідності розбирати конкретні справи, як це відбувається в кожній області», - сказав Павло Петренко.