Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Cередньомісячна зарплата в області за січень-липень 2017 року склала 5910 грн

Cередньомісячна зарплата в області за січень-липень 2017 року склала 5910 грн

Вона зросла у порівнянні з показниками відповідного періоду минулого року на 38,8%.

Такі дані навів директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага в ході засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради 20 вересня.

«Реалізація заходів, які вживаються обласною державною адміністрацією, сприяла тому, що середньомісячна заробітна плата в області за січень-липень 2017 року зросла до відповідного періоду минулого року на 38,8 % та склала 5910 грн, - відзначив він у своїй доповіді. - Усе більше людей отримують високі зарплати: за даними Держслужби статистики, у червні 2017 року понад 5000 грн отримала майже половина працівників, у 2,3 раза зросла кількість працівників підприємств, охоплених статистичним спостереженням, яким заробітна плата у червні поточного року нараховувалась у розмірі понад 10 тис. грн».

Заступник начальника ГУ Державної служби з питань праці в Харківській області Олена Петренко відзначила, що в області відпрацьовано алгоритм боротьби з тіньовою зайнятістю та зарплатами «у конвертах», виявлення неоформлених працівників під час проведення планових перевірок, який дає певні результати.

«За період з січня по серпень поточного року Управлінням на підприємствах Харківщини виявлено понад 90 таких працівників. За фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту) на підприємства накладено штрафів на 3,8 млн грн», - повідомила Олена Петренко.

Вона також зазначила, що відповідно до ст. 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» органам місцевого самоврядування делеговано повноваження зі здійснення контролю у сфері зайнятості та оплати праці. З метою їх реалізації в області проводять навчання представників органів місцевого самоврядування, відповідальних за певний напрямок роботи.

Також на засіданні ради заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Ірина Коновалова проінформувала про хід виконання Програми сприяння розвитку малого та середнього підприємництва в Харківській області на 2016 - 2020 роки.