Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Балаклійщині провели кущове засідання штабу з підготовки до опалювального сезону

На Балаклійщині провели кущове засідання штабу з підготовки до опалювального сезону

Спеціалісти під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка розглянули рівень готовності до зими об’єктів у 6 районах і двох містах області.

19 вересня предметом розгляду на виїзному засіданні обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери районів та міст Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2017-2018 років став рівень підготовки в Балаклійському, Борівському, Близнюківському, Барвінківському, Ізюмському та Лозівському районах, а також містах Ізюм і Лозова.

Дані про рівень підготовки об’єктів ЖКГ та житлового фонду навів директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк. Зокрема, він зосередив увагу присутніх на стані підписання актів готовності інспекторами енергонагляду.

«Згідно з інформацією інспекції з енергонагляду в Харківській області, станом на 18 вересня інспекторами підписано в цілому по області 70 % актів готовності до роботи в опалювальний період теплопостачальних підприємств. У тому числі в Балаклійському районі такі акти мають 20 котелень, в Ізюмському – 22 котельні, у Борівському – 8, у Лозовій  - 17 котелень комунального підприємства міськради та 7 – райради», - навів дані Сергій Магдисюк.

Він також повідомив, що рівень підготовки об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства по області наразі становить 98%. Ще триває підготовка водопровідно-насосної станції в місті Ізюм.

Готовність до опалювального сезону навчальних закладів 6 районів та 2 міст сягає 100%. Про це повідомив заступник директора Департаменту науки та освіти ХОДА Олександр Труш.

«Підготовлено 106 котелень зі 107-ми, залишається одна котельня в Ізюмському районі, де ведуться ремонтні роботи, їх має бути завершено до 23 вересня. Внутрішні системи опалення з 273-х навчальних закладів підготовлено в 271-му закладі. Два заклади, в яких системи ще не готові, - це школа № 2 та ДНЗ № 13 в м. Ізюмі. Коштом гранту від GIZ там ведуться роботи, міняють систему опалення на нову. До 15 жовтня роботи буде завершено», - повідомив Олександр Труш.

Підсумовуючи засідання штабу, заступник голови ХОДА наголосив на ключових завданнях, які ще необхідно виконати. Серед них – вирішення питання обладнання житлового фонду засобами обліку теплової енергії.

«Головою ХОДА Юлією Світличною поставлено завдання – до кінця року рівень оснащення має бути 100%, - сказав Євгеній Шахненко. – Це питання соціальне. Його необхідно вирішувати невідкладно».

Також заступник голови облдержадміністрації доручив керівникам міст та районів особисто проконтролювати хід робіт на об’єктах, де підготовку до опалювального сезону ще не завершено. Серед питань, які також підлягають контролю, – заготівля протиожеледних матеріалів для посипання доріг.