Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юні співаки області змагатимуться за право представляти Україну на фестивалі «SanremoJunior»

Юні співаки області змагатимуться за право представляти Україну на фестивалі «SanremoJunior»

Фінал обласного етапу національного конкурсу «Яскраві діти України», переможець якого поїде на дитячий фестиваль «SanremoJunior» в Італію, пройде 10 жовтня в Харківському оперному театрі.

15 вересня відбувся передфінальний огляд музичних номерів переможців районних етапів конкурсу, які проводилися в області протягом літа.

Обласний етап конкурсу проходить під патронатом голови ХОДА Юлії Світличної.

«Глава ХОДА виступила з ініціативою провести розширений обласний етап конкурсу й дати можливість дітям із усіх районів проявити себе. У багатьох регіонах учасники конкурсу визначалися на вузьких кастингах, і не всі могли спробувати свої сили. Ми вирішили піти більш демократичним шляхом», - розповів заступник голови - керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев.

Він привітав учасників концерту-огляду від імені Юлії Світличної, побажавши їм яскравих виступів.

«Харківська земля багата талантами. Ми впевнені, що в наших юних співаків є всі шанси виграти конкурс і представити Україну на фестивалі «SanremoJunior» у березні наступного року», - сказав заступник керівника облдержадміністрації.

До фіналу обласного етапу конкурсу «Яскраві діти України» пройшли 39 учасників з усіх районів і міст області та міста Харкова. Вік юних співаків - від 6 до 14 років.

На передфінальному концерті кожен із них представив по дві пісні. Журі, до складу якого увійшли професійні музиканти та викладачі музичних навчальних закладів Харкова, вибрало для кожного учасника одну композицію, яка й прозвучить у фіналі 10 жовтня.

За словами члена журі, вокального тренера проекту «Яскраві діти України» Євгенії Дубової, у фіналі обласного етапу, який пройде в ХНАТОБ ім. М.В. Лисенко, діти будуть виступати з оркестром.

«Виступ з оркестром - це формат конкурсу «SanremoJunior». Перед концертом у дітей буде три дні репетицій і занять. Ті, хто ніколи не виступав з оркестром, зможуть підтягнутися та виступити не гірше за більш досвідчених співаків», - зазначила Євгенія Дубова.

Виступають діти в різних жанрах - академічного та класичного співу, народного та навіть джазового.

«В Україні багато талановитих дітей. Ми раді, що до участі в конкурсі залучаються діти з віддалених районів, сільської місцевості, які не можуть потрапити на кастинги наймасштабніших телепроектів, - розповіла вокальний тренер конкурсу. - Ми хочемо дати цим дітям можливість виступати на високому рівні та проявляти свої таланти».