Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року відкриємо 15 нових дитсадків. Юлія Світлична

Цього року відкриємо 15 нових дитсадків. Юлія Світлична

Загалом, за інформацією голови ХОДА, до кінця року в дошкільних навчальних закладах Харківщини з’явиться 1300 додаткових місць.

«Відновлення дошкільної освіти є одним із наших головних пріоритетів. Працюємо над цим прискореними темпами: за цей рік відкриємо 15 нових дитячих садків та додаткові групи, що дозволить 1300 дітлахам області отримати дошкільну освіту, - зауважила Юлія Світлична. - При цьому принципово ставимося до умов, у яких навчаються діти - вони мають бути сучасними та комфортними».

Так, новий дитячий садок уже відкрито в селищі Горького Богодухівського району. На базі колишньої малокомплектної школи тут створили 2 групи на 35 дітлахів. Кошти для переобладнання приміщення були виділені з державного, обласного та місцевого бюджетів: у будівлі зробили капремонт, замінили дах, закупили всі необхідні меблі.

Новий заклад цього року також було відкрито в Гусарівці Балаклійського району.

Уже в жовтні планується відкрити садочки в Пересічному Дергачівського району (3 групи, 75 дітей), у селах Тавежня (1 група, 20 дітей) та Олійники (1 група, 18 дітей) Сахновщинського району, у Безм’ятежному Шевченківського району (1 група, 20 дітей) та в Чугуєві (3 групи, 75 дітей).

Крім того, до кінця року нові дошкільні заклади з’являться в селах Таранівка Зміївського району (4 групи, 120 дітей), Вірнопілля Ізюмського району (1 група 20 дітей), Макарівка Золочівського району (1 група, 20 дітей).

П’ять ДНЗ на 250 місць також відкриють у місті Харкові.

Додаткові групи вже відкрито у Великопроходівському НВК Дергачівського району, Шульському НВК та Первомайському ДНЗ №10 Первомайського району та Литовчанському НВК Нововодолазького району.

Найближчим часом планують відкрити групи в Слатинському, Пруднянському та Русько-Лозівському НВК Дергачівського району, Зміївському НВК, Красноградському ДНЗ №17, Елітнянському ДНЗ Харківського району, Кам’янорузькому НВК Чугуївського району, ДНЗ № 5 міста Первомайський, ДНЗ №2 міста Чугуїв та Піщанському НВК Красноградського району, а також у ДНЗ міста Харкова.

Загалом у існуючих закладах до кінця року заплановано відкрити 49 додаткових груп на 632 місця.