Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична та Сергій Бубка відзначили кращих спортсменів області

Юлія Світлична та Сергій Бубка відзначили кращих спортсменів області

Напередодні Дня фізичної культури та спорту голова ХОДА й президент НОК України зустрілися з тренерами та спортсменами Харківщини.

«Мені приємно, що наші зустрічі стають традиційними. Ми маємо конструктивний діалог, - звернулася до спортсменів Юлія Світлична. – Напередодні Дня фізкультури та спорту я вітаю всю громаду: спортсменів, тренерів, усіх, хто присвятив своє життя спорту, всіх, хто крізь сльози та біль досягає неймовірних результатів, які згуртовують не тільки харків’ян, а й нашу націю. Своїми нагородами та перемогами ви підіймаєте імідж країни на міжнародній арені. Дякую за ваші досягнення. З боку державної влади ви можете розраховувати на повну підтримку».

На зустрічі були присутні більше сотні спортсменів та тренерів. Найкращі з них отримали відзнаки: подяки від Міністерства молоді та спорту й Національного олімпійського комітету України та почесні грамоти голови ХОДА.

«Ви дійсно робите багато задля того, щоб нашу країну знали та поважали у світі. Для мене Харків – це особливе місто. Мій тренер – представник саме харківської спортивної школи. Спортсмени вашого регіону з 1952 року завоювали 45 медалей на Олімпійських іграх. Це видатні досягнення, які прославляють Харківщину. Дуже приємно бачити ваших спортсменів, які представляють Україну в синхронному плаванні. У цьому напрямку харківська школа - дуже яскрава», - зазначив Сергій Бубка.

Він також наголосив, що на Харківщині дійсно багато робиться для розвитку спорту, зокрема президент НОК відзначив високий рівень організації та проведення чемпіонату Європи з боксу – 2017 у Харкові.  

«Юлія Світлична керувала організацією заходу в області. Ми зустрічалися в Києві. Ви та ваша команда дійсно приклали багато зусиль для того, щоб цей чемпіонат пройшов на високому рівні. Перемога нашої команди була яскрава. Ми пишаємося цими досягненнями. Хотів би подякувати спортсменам та тренерам за працю. Тільки разом ми можемо перемагати. Ми - дуже міцна нація, і я думаю, ми зможемо зберегти славні традиції українського спорту», - сказав Сергій Бубка.

Також спортсменів і тренерів відзначили за успішний виступ на Всесвітніх іграх та Універсіаді. Заслуженому майстру спорту, члену національної збірної України з синхронного плавання на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро Катерині Садурській Юлія Світлична вручила посвідчення радника голови ХОДА.

«Для мене - це знак великої довіри. Звичайно, ця посада буде гарним досвідом. Дійсно за останні роки збільшилася підтримка сфери спорту з боку обласної влади. Я думаю, це буде продуктивна взаємодія. Ми розробимо програму з розвитку спорту в регіоні, яка буде оптимальною як для представників спорту, так і для влади. Ми повинні максимально результативно використовувати ті ресурси, які маємо», - сказала Катерина Садурська.

Більше фото