Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євгеній Шахненко взяв участь у нараді щодо розвитку інфраструктури об’єднаних територіальних громад

Євгеній Шахненко взяв участь у нараді щодо розвитку інфраструктури об’єднаних територіальних громад

Відео-нарада відбулася 5 вересня під головуванням заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лева Парцхаладзе.

У заході взяли участь представники органів місцевої виконавчої влади.

Під час наради обговорили актуальні питання регіонального розвитку. Зокрема мова йшла про стан роботи щодо створення у 2017 році Нового освітнього простору. Також було піднято питання стосовно ухиляння інвесторів-забудовників від участі в розбудові соціальної інфраструктури населених пунктів, а також органів місцевого самоврядування - від відповідальності під час комплексної забудови.

Окрім того під час наради в Міністерстві регіонального розвитку нагадали, що держава надає підтримку об’єднаним територіальним громадам у питаннях відновлення та розбудови інфраструктури їх територій. Комісія при Міністерстві вже погодила 1117 інфраструктурних проекти ОТГ, що будуть реалізовані в регіонах країни за кошти відповідної державної субвенції. Об’єднані громади Харківської області вже розподілили між проектами всю суму субвенції.

Серед питань, що були розглянуті в ході наради, - будівництво медичних амбулаторій. Так, мова йшла про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетом на реалізацію заходів, що спрямовані на розвиток системи охорони здоров’я в сільській місцевості.

За підсумками наради заступник голови ХОДА Евгеній Шахненко дав доручення керівникам відповідних структурних підрозділів ХОДА щодо виконання покладених на них обов’язків стосовно роботи в напрямку реалізації зазначених завдань.