Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова ХОДА підбила підсумки сесії обласної ради

Голова ХОДА підбила підсумки сесії обласної ради

Юлія Світлична зазначила, що в ході засідання було ухвалено низку рішень, важливих для розвитку соціально-гуманітарної сфери.

«Низка важливих питань, розглянутих депутатським корпусом, стосувалася передачі до обласного бюджету субвенцій, які буде спрямовано на підтримку соціальної та гуманітарної сфери. До програми соціально-економічного розвитку регіону було внесено важливі об’єкти, які буде відремонтовано та побудовано в різних районах області. Також ми надали фінансову підтримку закладам сфери культури та охорони здоров’я», - відзначила керівник області.

Говорячи про питання медичної сфери, Юлія Світлична наголосила, що на сесії було прийняте додаткове фінансування урядової програми «Доступні ліки».

«Ми повністю забезпечені коштами на виконання програми до кінця року. Всі жителі області, які мають право на отримання медикаментів за програмою, будуть забезпечені ними у повному обсязі», - підкреслила керівник області.

Вона також прокоментувала прийняття обласною радою звернення до Верховної Ради та уряду щодо збереження всієї мережі медичних закладів Харківщини та створення в області 7 госпітальних округів.

«Ми ведемо перемовини з Кабміном з цього приводу. Більше того, за ініціативи Президента Петра Порошенка в країні робиться акцент на розвитку сільської медицини. Тому ми будемо працювати над тим, щоб жодна лікарня не закрилася. Навпаки, укріплюватимемо заклади, щоб вони надавали якісні послуги жителям найвіддаленіших куточків області», - сказала Юлія Світлична.

Фото з XII сесії Харківської обласної ради