Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент України відкрив дорожній рух на реконструйованому мосту в Ізюмі

Президент України відкрив дорожній рух на реконструйованому мосту в Ізюмі

Під час робочої поїздки у Харківську область Петро Порошенко разом із головою ХОДА Юлією Світличною відвідав Ізюмський район.

22 серпня в Ізюмі відкрили після реконструкції один з найбільших мостів Харківщини – 210-метровий міст через річку Сіверський Донець. Цим мостом проходить стратегічна дорога М-03 «Київ - Харків – Довжанський», що забезпечує основний зв'язок із зоною АТО.

Вітаючи всіх присутніх на церемонії відкриття руху, Президент України відзначив: «Завжди кажуть, що окопи роз’єднують людей, а мости - з’єднують».

Петро Порошенко наголосив, що можливості для активного дорожнього будівництва взагалі та реконструкції мосту в Ізюмі, зокрема, надали фінансова децентралізація та митний експеримент.

«Ми мали вивести на світло гроші, які раніше кралися на митниці та якими набивалися кишені контрабандистів і злочинців від влади. Як змотивувати людей для того, щоб це відбулося? Залишити гроші там, де вони збираються. На цьому базувалася моя програма децентралізації. З цим я йшов на президентські вибори, і з цим мене підтримав український народ, - сказав Президент. - Я обіцяв: гроші, які зароблено в територіальних громадах, залишаться в територіальних громадах. І сьогодні кожен міський голова, кожний голова села, селища, в тому числі й голова міста Ізюм, може підтвердити мої слова. Місцеві бюджети зросли в рази і перетворилися з кас виплати заробітної плати в реальні механізми зрушень у територіальних громадах. Такий само принцип був мною використаний, коли ми започаткували митний експеримент».

Глава держави відзначив, що при формуванні бюджету 2017 року Харківщина отримала можливість долучитися до митного експерименту, який уже показав свою ефективність у західній та південній Україні. Тепер 50 % від перевиконання плану збору митних платежів іде на будівництво доріг в області.

«Сьогодні ми з вами стоїмо тут та бачимо ефективність цього експерименту. Для проведення капремонту було витрачено 13 млн грн з держбюджету, 7 млн – шляхом митного експерименту та трохи понад 2 млн вклали місцеві бюджети», - навів дані Президент.

Нагадаємо, міст через річку Сіверський Донець в Ізюмі жодного разу не ремонтували протягом останніх 17 років. У 2016 - 2017 роках тут облаштували накладну плиту, деформаційні шви і гідроізоляцію, замінили бетонну огорожу і поклали новий асфальт. Також всі металеві конструкції моста заново пофарбували. Загальна вартість робіт склала 22,8 млн грн. Голова ХОДА Юлія Світлична поставила завдання дорожникам завершити реконструкцію споруди до 24 серпня 2017 року, і зараз усі роботи тут виконано в повному обсязі.

Більше фото