Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Близько 40 підприємств Харківщини представляють область на Сорочинському ярмарку

Близько 40 підприємств Харківщини представляють область на Сорочинському ярмарку

Національний ярмарок проходить у селі Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області з 22 по 27 серпня.

Харківська область традиційно презентує в Сорочинцях власну об’єднану експозицію за участю кращих підприємств та суб’єктів господарювання.

За інформацією першого заступника голови ХОДА Марка Беккера, цього року в національному Сорочинському ярмарку беруть участь близько 40 підприємств регіону. 13 з них займають місце на центральній експозиції області. Інших розташовано за галузевою ознакою на тематичних майданчиках ярмарку.

На центральній експозиції Харківщини представлено продукцію м’ясопереробних та овочепереробних підприємств, хлібозаводів, виробників круп і сумішей, кондитерських виробів і випічки тощо.

Зокрема, хлібозавод «Салтівський» презентував на ярмарку «Коровай миру». Він складається з 14 різноманітно прикрашених тематичних частин: карти України, національного прапора і малого герба, а також містить символіку 11 міст, в яких працюють хлібозаводи групи Lauffer, до яких входить Салтівський хлібозавод.

«Після презентації короваю кожне місто отримало частину випічки зі своїм гербом. Карта, прапор і герб України прикрасять святкування Дня Державного прапора і Дня незалежності на ярмарку. Цей унікальний коровай символізує єдність і неділимість України», - розповів Марк Беккер.

Окрім промисловців та аграріїв, Харківщину в Сорочинцях представлятимуть також творчі колективи.